USA/T-bond: Let stejling af kurven efter Fed-melding

Udgivet den 17-09-2020  |  kl. 06:32  |  

Den amerikanske centralbank løftede onsdag sin prognose for den amerikanske økonomi i 2020, og det løftede de lange renter en smule, mens de korte renter blev holdt nede af udsigterne til, at banken vil holde sin rente nær nul i endnu længere tid. Federal Reserve (Fed) gentog også, at den vil fortsætte med at købe obligationer i "mindst" samme tempo som hidtil.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med godt 1 basispoint til 0,69 pct., mens renten på den toneangivende toårige amerikanske statsobligation samtidig faldt marginalt til 0,14 pct.

Den tiårige rente startede onsdagen lidt nede, på et tidspunkt i 0,65 pct., men den steg på baggrund af Fed-udmeldingerne og var også oppe i 0,70 pct.

Torsdag morgen på markedet i Tokyo er renten på papiret imidlertid faldet tilbage til 0,67 pct., hvilket er på samme niveau, som da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag kl. 17.

Med onsdagens udvikling in mente stejlede rentekurven en smule til 55 point mod 54 point tirsdag - et signal om et mere positivt syn på økonomien på længere sigt.

- Så længe Fed signalerer, at den i det mindste tænker på at tænke på at gøre mere, så er det formentlig nok for markedet, og det vil formentlig placere en begrænsning på hastigheden i en yderligere stejling af rentekurven, siger Tom Garretson, senior porteføljestrateg hos RBC Wealth Management, til Bloomberg News med henvisning til de fortsatte obligationskøb.

Under coronakrisen har centralbanken via opkøb i kreditmarkederne øget sin balance med 3000 mia. dollar til omtrent 7000 mia. dollar.

Den amerikanske centralbank fastholdt onsdag som ventet sin rente i intervallet 0,0 til 0,25 pct. Banken løftede dog samtidig sløret for flere nye detaljer i dens pengepolitiske strategi. Der er nu udsigt til en rente omkring nul frem til mindst udgangen af 2023, ifølge dotplot-diagrammet, hvor de individuelle bankchefers renteprognoser indskrives.

Banken vil desuden holde sin rente nær nul, indtil inflationen når målet på 2,0 pct. om året, og indtil maksimal beskæftigelse i økonomien i USA også er opnået.

Federal Reserve ser nu også en mindre negativ udvikling i USA's økonomi i 2020, end den gjorde i juni. Banken venter, at BNP vil trække sig sammen med 3,7 pct. i år mod et tidligere ventet fald på 6,5 pct., og arbejdsløsheden ventes ved nytår at være på 7,6 pct. mod 9,3 pct. for tre måneder siden. I august var ledigheden på 8,4 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder