USA/T-bond: Rentefald trods hjælpepakke - toårig rente rekordlav

Udgivet den 30-03-2020  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske renter faldt fredag, da investorerne søgte ly for de nedslående økonomiske udsigter i obligationernes sikkerhed.

Nyheden om, at USA nu har flest smittede med coronavirus i verden, var med til at skabe en negativ stemning, og investorerne havde allerede indregnet den enorme hjælpepakke, som ellers endelig fredag blev godkendt i USA's kongres.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 16 basispoint til 0,69 pct. fredag efter sving mellem 0,85 pct. og 0,68 pct.

Mandag morgen fortsætter rentefaldet på T-bond-markedet i Tokyo. Her handles den tiårige T-bond med en rente på knap 0,66 pct. Det er 5 point færre, end da handlen i Danmark sluttede fredag.

Renten på den toneangivende toårige amerikanske statsobligation gik fredag ned med 6 basispunkter til 0,24 pct. Niveauet, der er 1 enkelt basispoint fra det laveste niveau nogensinde, holder ved mandag morgen.

Det kan signalere, at markedet begynder at tro på en negativ centralbankrente i USA, hvilket futures da også indikerer.

Federal Reserve har allerede sænket sin toneangivende rente til nul under coronakrisen, og så sent som torsdag indikerede centralbankchef Jerome Powell, at der fortsat er "rum" til at arbejde med pengepolitikken.

- Nu har vi haft bevægelser den anden vej. Investorerne har købt ind på, at det vil komme til at gå bedre, men nu skulle markedet lige have en tænkepause, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Ugen bød på store aktiestigninger, hvor Dow Jones-indekset fra mandag aften til torsdag aften steg med 21,3 pct. og dermed reelt indledte et nyt bullmarked - teknisk set.

- Der er stadig masser af ubekendte, så det er helt naturligt - efter et monster rebound - at investorerne stopper lidt op. Det er samtidig en fredag inden en weekend, hvor vi kan få mange dårlige nyheder ud af USA, så er det fair at købe lidt beskyttelse i renterne.

At den tiårige rente er faldet henover ugen, mens aktierne er gået op, er et atypisk billede, da renter og aktier de fleste dage bevæger sig samme vej som et udtryk for forventningerne til økonomien.

Set hen over hele sidste uge flyttede den tiårige rente sig dog også kun meget lidt i forhold til fald i aktierne på 15 pct., men blandt andet to dage med meget store rentestigninger, fordi investorerne jagtede kontanter og ikke renteafkast, sørgede for mindre udsving henover ugen.

- Boblen er ikke i aktier, men den er i renterne. Vi har set, at investorerne har jagtet afkast på renter, som ellers er sikre, og som pludseligt er blevet illikvide. Volatiliteten stiger pludselig, investorer får margin call, og så skal de hurtigt ud, forklarer Lars Skovgaard Andersen, der peger på, at netop kreditmarkedet er det område, der skal styr på, før finansmarkederne igen falder mere til ro.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder