USA/T-bond: Renten steg på håb om handelsenighed

Udgivet den 10-10-2019  |  kl. 06:32  |  

Onsdag kravlede renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation op. Det skete på en dag, hvor en bølge af håb, om at en delvis handelsaftale mellem USA og Kina kan lande senere på ugen, skyllede ind over markederne.

Renten på den tiårige amerikanske statsobligation endte onsdag til 1,58 pct., hvilket var 5 basispoint højere end lukkeniveauet tirsdag.

Torsdag morgen handles den tiårige T-bond med en rente på 1,57 pct. på markedet i Tokyo.

Onsdag blev mødereferatet fra det seneste centralbankmøde i Federal Reserve offentliggjort. Referatet viste ifølge Mikal Olai Milhøj, der er senioranalytiker i Danske Bank, at centralbankens medlemmer er ekstremt splittede i spørgsmålet om, hvad de skal stille op med pengepolitikken.

Han forklarer, at de "hårde komitémedlemmer", som ikke ønsker at sænke renten særlig meget, argumenterer for, at privatforbruget stadig er i fin form.

- Derfor mener vi også, at forbrugertillidstallene på fredag og detailsalgstallene på onsdag i næste uge er afgørende for, hvor stor opbakning der er til endnu en rentenedsættelse senere på måneden, når der igen er møde. Vi tror, at den amerikanske centralbank kommer til at sætte renten ned flere gange for at understøtte økonomien, skriver han i en kommentar.

Federal Reserve satte sin toneangivende rente ned med 0,25 pct.point til intervallet mellem 1,75 og 2,00 pct. i september. Det var anden gang i år, at banken nedsatte sin rente. I juli blev den også sænket med 0,25 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder