USA/T-bond: Renter starter afkortet uge med stigning

Udgivet den 05-07-2022  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske markedsrenter starter den afkortede uge med stigninger.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation ligger ved 4-tiden tirsdag moren på 2,97 pct. på T-bondmarkedet i Tokyo.

Mandag var de amerikanske rentemarkeder lukket for fejring af den amerikanske uafhængighedsdag. Fredag lukkede markedet i New York med en tiårige T-bondrente på 2,88 pct. efter et drop på hele 13 basispoint.

Renten på den toårige amerikanske statsobligation ligger tirsdag morgen i 2,94 pct. på markedet i Tokyo.

Fredag inden den lange weekend faldt den toårige rente 12 basispoint til 2,83 pct.

Forude venter der markedsdeltagerne et par særdeles vigtige elementer i rentedannelsen.

Onsdag kommer mødereferat fra den amerikanske centralbanks seneste pengepolitiske møde, og fredag rammer den amerikanske arbejdsmarkedsrapport ned i markedet.

Federal Reserve kæmper for tiden en hård kamp for at få den skyhøje inflation under kontrol, og det gav sig udslag i en forhøjelse på 0,75 pct.point af styringsrenten, fed funds i juni.

Og det er ifølge markedet ikke sidste gang, at Federal Reserve hæver renten - spørgsmålet er blot hvor meget og hvor lang tid.

Centralbankens førstemand, Jerome Powell, indikerede på sit pressemøde efter seneste rentemelding, at et løft på 50-75 basispoint er "mest sandsynligt" igen i juli.

Fredag kommer den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for juni, som er et af de vigtigste nøgletal, da tilstanden på arbejdsmarkedet ud over inflation er Federal Reserves andet mandat i den pengepolitiske beslutningsproces.

Fokus er sædvanligt på jobskabelsen, men også udviklingen i lønningerne og arbejdsløshedsprocenten er centrale størrelser i rapporten. Jobmarkedet i USA er i øjeblikket glohedt, hvilket kan puste yderligere til inflationen, hvis udviklingen sætter sig i lønningerne.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯