USA/T-bond: Renter steg mandag efter novembers store fald

Udgivet den 05-12-2023  |  kl. 07:41  |  

Efter de store fald i november, der sendte markedsrenterne ned til deres laveste i tre måneder, vendte udviklingen mandag, da investorerne i USA tilsyneladende tog gevinster i både obligations- og aktiemarkedet.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 6 basispoint til 4,26 pct. I løbet af mandagen blev den tiårige rente registreret i en bund i 4,22 pct. og en top i 4,30 pct.

Tirsdag morgen handles den tiårige amerikanske statsobligation til en rente på 4,24 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er 4 basispoint under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente tikke opad med 10 basispunkter til 4,64 pct.

- Vi er forbi månedsslutningen, så vi har ikke den formodede efterspørgsel, som man måske havde inden fredag, og vi ser på en uge, hvor der bliver offentliggjort en masse risikofyldte økonomiske nøgletal, hvoraf meget af det er centreret omkring arbejdsmarkedet, siger Tom Simons, økonom hos Jefferies, til Reuters.

Ugens helt store nøgletal bliver fredagens officielle jobrapport, der ventes at vise en let stigning i jobskabelsen i november, men en trods alt uændret ledighed i 3,9 pct.

Trods stigningerne i de korte renter regner markedet stadig ikke med yderligere pengepolitiske stramninger i denne cyklus fra Federal Reserves side, når banken i næste uge holder årets sidste rentemøde.

Sandsynligheden for et renteløft er på 1 pct. ifølge handelen med rentefutures, der samtidig indikerer mere end 65 pct. chance for en rentenedsættelse allerede til marts og med 100 pct. sandsynlighed til maj

- Den kan sænke renten tidligt næste år for at sikre, at realrenten, forskellen mellem den nominelle rente minus inflation, ikke bliver for stor, kommenterer Tom Simons også.

- Hvis forskellen bliver for stor, lægger det uforholdsmæssigt meget pres på økonomien, og det virker som om ... banken ikke er overdrevent bekymret for en yderligere stigning i inflationen.

Centralbankens foretrukne mål for kerneinflation, PCE Core, er desuden faldet fra sin top i 5,4 pct. i februar og marts 2022, da banken indledte sin stramningscyklus med sit første renteløft, til senest 3,5 pct. i oktober i år. Dermed er der altså stadig et stykke ned til de 2,0 pct., som Federal Reserve anser for den rette prisstabilitet.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯  indblik❯ 

Seneste nyheder