USA/T-bond: Stor auktionsefterspørgsel gav rentefald

Udgivet den 13-03-2014  |  kl. 07:02  |  

Der var rentefald over en bred kam på de amerikanske statsobligationer onsdag. En stærk efterspørgsel efter papirerne på dagens auktion over 10-årige statsobligationer indikerede investorernes interesse for de længere løbetider, samtidig med at der fortsat er bud efter T-bonds som sikker havn, så længe krisen på Krim ikke er løst.

Den toneangivende amerikanske statsobligation, den 10-årige T-bond, sluttede onsdag med en rente på 2,73 pct., hvilket var 4 basispoint eller 0,04 pct. point mindre end slutniveauet tirsdag.

Torsdag morgen handles den 10-årige statsobligation med en rente på 2,74 pct. på markedet i Tokyo.

Auktionen over 10-årige T-bonds var imødeset efter en lunken interesse ved salget af treårige papirer dagen før. Onsdagens auktion viste sig at have en markant øget efterspørgsel, idet bid to cover - efterspørgsel i forhold til udbud - blev 2,92., hvilket er det højeste niveau i et år.

Renten blev fastsat til 2,729 pct. mod de ventede 2,742 pct., og de indirekte bydere, som blandt andet er udenlandske centralbanker, købte 43,4 pct. af udbuddet. I sidste måned aftog de 49,7 pct. af de 10-årige papirer, mens gennemsnittet af de seneste 10 auktioner er 43,9 pct.

- En meget imponerende auktion. Hvis Kinas opbremsning fortsætter, og der stadig knap er vækst i Europa, vil det være vanskeligt for USA at bryde ud af denne løbetidsvækst, som alle forventer i år, siger obligationsstrateg William ODonnell fra Royal Bank of Scotland i Connecticut til Bloomberg News.

Auktionen følges torsdag op af et salg af 13 mia. dollar af de lange 30-årige statsobligationer.

Fra nøgletalsfronten kommer der torsdag data for detailsalg, nytilmeldte ledige, importpriser og forretningslagre, mens der fredag blot står tillidsindekset fra University of Michigan på programmet.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk