USA/T-bond: Svage nøgletal skubbede renter ned mandag

Udgivet den 04-06-2024  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske renter faldt mandag, da en måling af aktiviteten i fremstillingssektoren skuffende faldt i maj mod en ventet stigning.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation dykkede med 11 basispoint til 4,39 pct. I løbet af mandagen faldt den tiårige rente fra en starttop i 4,50 pct., mens mandagens bund blev fundet i 4,39 pct.

Tirsdag morgen forrentes den tiårige T-bond med 4,41 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 1 basispoint under rentens niveau, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede mandag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente faldt med 7 basispunkter til 4,81 pct.

Tirsdag morgen er renten på den toårige T-bond 4,82 pct. i Tokyo.

Rentefaldene skyldtes svage amerikanske nøgletal med fokus på de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingssektoren, der nemlig faldt i maj til 48,7 fra 49,2 i april, mens en stigning til 49,6 ifølge Bloomberg News ellers var ventet.

- På den ene side er dette endnu en undersøgelse, der synes at vise pessimisme og svagere økonomisk aktivitet, på den anden side er disse målinger ikke så pålidelige, som de plejede at være, kommenterer Will Compernolle, makrostrateg hos FHN Financial, over for Reuters.

Mandagens data kom i kølvandet af, at sidste uge også bød på skuffende inflationstal for april fra det amerikanske, ligesom mandag også vidnede om en anden opgørelse med en skuffende udvikling i anlægsinvesteringerne i april.

Med mandagens udvikling øgedes væddemålene også på rentesænkninger i USA i år til en nytårsrente på 4,92 pct. mod 4,97 pct. fredag. Det svarer til et sted mellem en og to lempelser i år, og rentefutures peger på den første til juli.

Lige nu ligger renten i USA i 5,25-5,50 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Seneste nyheder