USA/T-bond: Valget af Powell sendte renterne op - NY

Udgivet den 23-11-2021  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske renter steg mandag, efter at USA's præsident, Joe Biden, nominerede Jerome Powell til en ny fireårig periode som øverste chef for den amerikanske centralbank. Den anden kandidat til posten, demokraten Lael Brainard, er blevet nomineret til næstformand.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation sluttede i 1,62 pct. - en stigning på 7 basispoint fra mandag.

Det er 3 basispoint højere end niveauet ved dansk børslukketid mandag.

Tirsdag morgen handles de amerikanske T-bonds ikke, da markedet i Tokyo er lukket.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente steg hele 9 basispoint til 0,59 pct.

Det amerikanske swap-marked indregner nu en renteforhøjelse på 25 basispoint i juni næste år. Markedet venter desuden endnu en renteforhøjelse i november, skriver Bloomberg.

Nomineringen af Powell anses umiddelbart som det sikre valg, og muligvis en smule mindre lempelig end Lael Brainard, der anses for at være en due, eller en af centralbankens fortalere for en meget lempelig pengepolitik.

- Valget af Powell handler om kontinuitet. Hele pointen er, at det ikke ændrer noget. Det er de samme emner, der er fremme, det vil sige får centralbankens medlemmer ret i, at den tiltagende inflation vil være midlertidig og hvis ikke, hvad har de tænkt sig at gøre ved det, siger David Donabedian, investeringschef hos CIBC Private Wealth, til Bloomberg News.

Valget af Powell kommer på et tidspunkt, hvor den amerikanske inflation har nået det højeste niveau i mere end tre årtier. De amerikanske priser steg med 6,2 pct. i oktober, men banken har hidtil stået på, at inflationen ikke får lov at bide sig fast og vil aftage igen, blandt andet når der løsnes op for flaskehalse på verdens transportmarkeder.

Medvirkende til de stigende renter var desuden et skuffende auktionsresultat mandag over femårige obligationer til en værdi af 59 mia. dollar. Obligationerne blev afregnet til en rente på 1,31 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯