USA/tendens: Amazon trodser halvlunken aktiestemning

Udgivet den 10-07-2020  |  kl. 14:06  |  

Der er lagt op til endnu en halvsur handelsdag, når de amerikanske aktiemarkeder senere på dagen åbner.

Torsdag tyngede en kedelig smitterekord på flere end 60.000 nye tilfælde af Covid-19 på tværs af flere amerikanske stater de amerikanske aktiemarkeder, hvor stemningen skiftede fra fortrøstningsfulde forventninger til fremtiden til opgivende miner.

Det brede S&P 500-indeks faldt torsdag 0,6 pct., de 30 tunge aktier i Dow Jones tabte 1,4 pct. Teknologitunge Nasdaq klarede dog frisag og steg 0,5 pct. - godt hjulpet på vej af stigninger til techgiganter som Apple og Amazon.

Forud for handelsstart fredag peger aktiefutures for de tre ledende indeks ned med 0,2 til 0,4 pct.

Mere end 3 mio. amerikanere har nu været konstateret smittede med coronavirus, og særligt i staterne Texas, Californien og Florida er smitten på nuværende tidspunkt ude af kontrol med tårnhøje nye daglige smittetilfælde til følge.

Denne uges smitteudvikling har ifølge flere markedsiagttagere sået tvivl om, hvorvidt de seneste stigninger på aktiemarkederne kan vare ved.

- Jeg vil ikke betegne mig selv som bjørn (bear, red.), men risiciene herfra og til slutningen af året er udelukkende til den dårlige side, siger Savita Subramanian, der er aktiechef i Bank of America, ifølge Investing.com.

AMAZON MED KURS MOD NYE HØJDER

Amazon ser dog ud til at trodse den generelle stemning fredag og gå endnu en grøn handelsdag i møde, efter at selskabet har fået løftet sit kursmål til 3550 dollar fra 2700 dollar af finanshuset Citi, der henviser til e-handlens stigende dominans under coronapandemien som årsag.

Det skriver Bloomberg News, der pointerer, at det er det højeste kursmål blandt de analytikere, der dækker aktien.

Amazon-aktien var torsdag flyvende med en stigning på 3,3 pct. i lukkerekorden 3182,63 dollar.

HP KAN KOMME I FOKUS EFTER HØJERE COMPUTERSALG

En effekt af coronapandemien har været, at flere har arbejdet foran computeren hjemmefra, og ifølge mediet Investing.com viser amerikanske data en stigning i salget af computere i andet kvartal, i takt med at flere og flere købte udstyr til hjemmekontoret.

Det kan betyde fokus på selskaber som amerikanske HP, der er verdens største producent af pc'ere, i fredagens marked.

I formarkedet indikeres HP-aktien 0,2 pct. højere.

Apple-aktien falder omvendt med 0,3 pct. i formarkedet.

Opmærksomheden kan også samle sig lidt ekstra om Biontech og Pfizer, efter at førstnævntes administrerende direktør, Dr. Uğur Şahin, har fortalt The Wall Street Journal, at de to selskabers samarbejde om et middel til behandling af Covid-19 kan munde ud i et middel på markedet i december.

I formarkedet indikeres de to aktier henholdsvis 2,0 pct. højere og 0,2 pct. lavere.

Aktiedarlingen Beyond Meat, der producerer plantebaseret køderstatning, ser ud til at blive sendt ned i fredagens marked, efter at Citi siger "sælg" med bemærkningen om, at det plantebaserede alternativ ikke er meget sundere end den originale vare.

I formarkedet taber aktien 2,8 pct.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder