USA/tendens: Amerikansk aktieoptur punkteres af udsigt til handelsspændinger
Tirsdag var der fest på aktiemarkedet, og onsdag vågner amerikanerne op til tømmermænd. I hvert fald peger det i retningen af en negativ åbning for de tre ledende indeks i USA, efter at to ud af de tre slog rekord dagen forinden.
Det var en solid optimisme og tro på, at den amerikanske centralbank snart kan sænke renterne, der var med til at drive opturen. Samtidig vidnede tal for detailsalget om, at økonomien har det godt.
Der er dog også en sandsynlighed for, at investorerne har taget forskud på glæderne, mener John Taylor, der er strategichef hos Alliancebernstein, ifølge Bloomberg.
- Der er en chance for, at markedet er blevet lidt for begejstret for Federal Reserves muligheder for at sænke renterne i et markedsmiljø, hvor inflationen endnu ikke er faldet til målsætningen, og hvor der lurer nogle overhængende farer, siger han til mediet.
Han peger desuden mod nylige diskussioner om muligheden for en opblussen i handelskonflikten mellem USA og Kina, hvor præsidentkandidaten Donald Trump lige nu vurderes at have størst sandsynlighed for at vinde valget.
- Vi ser mod større tariffer, der i sig selv er inflationære, lyder det fra John Taylor.
Det kan særligt ramme techsektoren, hvilket lige nu afspejles i udviklingen for Nasdaq-indekset. Futuren dykker 1,4 pct. onsdag efter et plus på 0,2 pct. tirsdag.
Dow Jones-futuren taber 0,3 pct. efter et solidt plus på 1,9 pct. til indekset tirsdag, hvor det lukkede i rekord.
Også S&P 500 steg til rekord tirsdag efter en fremgang på 0,6 pct., men onsdag dykker futuren 1 pct. forud for åbningen.
MELLEM
I Europa dykker chipproducenten ASML trods et fornuftigt regnskab, og det hænger sammen med udsigterne til mulige handelsrestriktioner.
Det smitter også af på de amerikanske chipproducenter, herunder Nvidia, der længe har høstet fremgang. Aktien smider 4,1 pct. i formarkedet. Også Taiwan Semiconductor Manufacturing, der har base i Taiwan og en notering i USA, dykker 5 pct. i formarkedet.
Det sker, efter at præsidentkandidat Donald Trump har kastet blikket mod selskabet og Taiwan med udtalelser om, at Taiwan skal betale USA for beskyttelse, hvis Kina beslutter sig for at indlede en invasion.
- De har raget omkring 100 pct. af vores chipforretning til sig. Jeg mener, at Taiwan skal betale os for forsvar, siger han i et interview med Bloomberg.
FLYSELSKAB RAMT AF PRISPRES
Der er rift om kunderne i luften, og det får nu Spirit Airlines til at melde sig i koret af flyselskaber, der varsler lavere omsætning og driftstab i andet kvartal. Det skriver Bloomberg News.
Flyselskabet venter nu en omsætning på 1,28 mia. dollar i kvartalet mod tidligere ventet 1,34 mia. dollar. Samtidig ventes et driftstab på 173 mio. dollar, hvor der tidligere var forudset 145 mio. dollar.
Det er stigende konkurrence, prispres på billetter og mindre betaling for medbragt bagage, der er med til at presse indtjeningen.
Aktien dykker 6,3 pct. i formarkedet. Konkurrenten American Airlines falder samtidig 1,7 pct., mens Jetblue smider 1,2 pct. i formarkedet.
JOHNSON & JOHNSON
Det amerikanske medicinalfirma Johnson & Johnson, J&J, sænker dele af sin prognose for 2024 for at reflektere en forbedret performance og påvirkningen af de seneste opkøb.
J&J venter nu et justeret resultat per aktie på 10-10,10 dollar mod en tidligere forventning på 10,6-10,75 dollar. Prognosen for omsætningen er uændret 88-88,4 mia. dollar, fremgår det af regnskabet for andet kvartal onsdag.
Selskabet har rettighederne til salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex, og for det betaler det løbende royalties til det danske selskab. I andet kvartal solgte J&J Darzalex for 2878 mio. dollar mod ventet 2840 mio. dollar blandt analytikere.
J&J-aktien falder 0,7 pct. i formarkedet.
.\\˙ MarketWire
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1182
- næste ›