USA/tendens: Broadcom står til lille oprejsning i lysegrønt marked

Udgivet den 17-06-2019  |  kl. 14:12  |  

Det amerikanske aktiemarked ser ud til at ville lægge godt fra land i den nye uge, da handlen med indeksfutures godt halvanden time før handelsstart peger mod plusser på mellem 0,1 og 0,2 pct.

Fredag endte det knapt så godt for de tre ledende indeks - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - som faldt i intervallet 0,1 til 0,5 pct. Med til at trykke stemningen fredag var angrebet på to olietankere ud for Oman i Hormuzstrædet samt en nedjustering torsdag fra den store chipproducent Broadcom.

Broadcom, der sænkede forventningen til årets omsætning med 2 mia. dollar til 22,5 mia. dollar, placerede entydigt skylden hos præsident Donald Trump og hans handelskrig. Fredag faldt Broadcom-aktien 5,6 pct., og mandag ser aktien i formarkedet ud til at hente lidt af det tabte i form af en stigning på 0,2 pct.

Knapt så godt ser det ud til at skulle gå den store medicinalkoncern Pfizer, der er nået til enighed med Array om et køb af biotekselskabet for et milliardbeløb.

Prisen lyder ifølge Bloomberg News på 48 dollar kontant per aktie i selskabet, hvilket er 62 pct. over Array-aktiens lukkekurs fredag.

Den samlede pris løber op i 10,6 mia. dollar, svarende til 70,3 mia. kr. Købet er godkendt af begge bestyrelser.

Array har en kombination af midler til behandling af hudkræft i porteføljen, som potentielt kan udbredes til andre områder.

Biotekselskabet har også flere andre midler til behandling af kræft i pipelinen.

Array-aktien stiger i formarkedet 60,2 pct. til 47,40 dollar. Pfizer-aktien falder samtidig 0,1 pct.

Fokus ser der også ud til at komme på veganerselskabet Beyond Meat. Firmaet, der laver plantebaserede proteinrige pølser og bøffer, står i formarkedet til en stigning på 6,3 pct.

Den seneste tid har aktien oplevet både store op- og nedture, men samlet set har aktiens introduktion på børsen stadig været en kæmpe succes med en seksdobling af kursen siden børsdebuten den 1. maj, hvor Beyond Meat lagde ud i 25 dollar. Fredag lukkede aktien i lidt over 150 dollar.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder