USA/tendens: De positive toner fra mandag holder næppe

Udgivet den 04-08-2020  |  kl. 14:52  |  

Tirsdag ser det ikke ud, til at de amerikanske aktier kan holde den positive start på august. Mandag var der stigninger på ryggen af positive nøgletal fra både Kina og USA, samtidig med at investorerne også havde fokus på sidste uges stærke teknologiregnskaber.

Det brede S&P 500-indeks indledte på den baggrund august med en stigning på 0,7 pct., mens Dow Jones-indekset vandt 0,9 pct. Bedst gik det igen for Nasdaq, som gik op med 1,5 pct. til endnu en lukkerekord i 10.902,797 indekspoint.

Bekymring for hvordan en ny hjælpepakke i USA vil blive skruet sammen, og om den kan gennemføres, er sammen med fortsat højt smittetal i USA med til at få investorerne til at trække følehornene til sig tirsdag.

Futures på de tre toneangivende indeks - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq ligger 0,3-0,4 pct. lavere halvanden time før åbningen.

Der er leveret lidt regnskaber før børsstart.

MODEKONCERN MED FALDENDE OMSÆTNING

Ralph Lauren indikeres 6,2 pct. lavere i formarkedet, efter at den amerikanske tøjproducent har leveret et større end ventet salgsdyk i det forskudte første kvartal.

Salget faldt med 66 pct. i første kvartal til 487 mio. dollar, hvor analytikerne ventede 610,6 mio. dollar. Selskabet fortæller, at det er ramt af covid-19-pandemien.

Det samlede salg eksklusive valutaeffekten er faldet med 57 pct. sammenlignet med analytikerprognosen på 51,9 pct.

VIDEOSPILSELSKAB GAVNET AF CORONA

Den amerikanske videospilkoncern Take-Two indikeres 4,4 pct. højere i 175,04 dollar, efter at den amerikanske videospilkoncern har overgået forventningerne og løftet prognoserne, idet salget er drevet af de mangeårige hits Grand Theft Auto og NBA Basketball.

For helåret opjusteres forventningerne til salget til 2,8-2,9 mia. dollar fra 2,55-2,65 mia. dollar. Her lød analytikernes forventning på 2,73 mia. dollar.

Take-Two fortæller, at det har oplevet og fortsat oplever øget abonnementstegning som følge af, at flere personer er hjemme i forbindelse med covid-19-pandemien.

SERVICESELSKAB LANDER SOM VENTET

Amerikanske Aramark , der er peerselskab til danske ISS, har været hårdt ramt af coronapandemien, og det har givet et fald i omsætningen i det forskudte tredje kvartal på 46,3 pct.

Den Philadelphia-baserede servicekoncern havde i den forskudte tredje kvartal, der sluttede 26. juni, en omsætning på 2,15 mia. dollar mod 4,01 mia. dollar i samme periode året forinden.

Her ventede analytikere adspurgt af Factset et salg på 2,2 mia. dollar.

I formarkedet ligger aktien stort set uændret - 0,2 pct. højere i 21 dollar.

REJSEPORTAL FYRER

Virksomheden bag online booking-siden for hoteller Booking.com skal skære 25 pct. af sin arbejdsstyrke for at komme gennem coronakrisen. Det svarer til cirka 4000 medarbejdere.

Topchef Glenn Fogel fra Booking Holding fremlagde nyheden for sine medarbejdere tirsdag formiddag.

Fyringsrunden kommer, efter at udbruddet af covid-19 har medført massive restriktioner på rejser i hele verden, og som følge heraf har turistindustrien lidt hårde, økonomiske tab.

Også virksomheder som Airbnb og Tripadvisor har måtte afskedige 25 pct. af deres medarbejdere tidligere i år, skriver Bloomberg.

Booking-aktien ligger uændret i formarkedet 1650 dollar.

Walt Disney er regnskabsaktuel efter børstid. Aktien falder 0,5 pct. til 115,80 dollar i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder