USA/tendens: Futures peger på grøn åbning - Nike kommer med regnskab

Udgivet den 27-06-2022  |  kl. 14:21  |  

Der er udsigt til en rolig åbning på det amerikanske aktiemarked mandag, hvor plusserne vil have overtaget, men fremgangen næppe bliver i samme kaliber som i fredags.

Efter dybe kursfald de foregående to uger sluttede markedet i sidste uge med en samlet stigning på mere end 5 pct.

Det brede S&P 500-indeks steg fredag hele 3,1 pct., Dow Jones vandt 2,7 pct., og Nasdaq gik frem med 3,3 pct.

Mandag eftermiddag indikerer futures stigninger i størrelsesordenen 0,3-0,6 pct.

REGNSKABER PÅ VEJ

Selskabsspecifikt kan Nike ventes i fokus, da sportsbeklædningskæmpen kommer med regnskab efter amerikansk børslukketid.

Det sker bare få dage, efter at Nike annoncerede et fuldt exit fra Rusland.

Nike stiger mandag 0,7 pct. i formarkedet.

Analytikere venter ifølge Bloomberg News, at Nike rapporterer et justeret overskud per aktie på 0,82 dollar ud af en omsætning på 12,13 mia. dollar i fjerde kvartal af sit forskudte regnskabsår 2021/22.

Også børshuset Jefferies er regnskabsaktuel mandag og gør ligesom Nike status efter børslukketid dog for andet kvartal af 2021/22.

Her ventes et justeret overskud per aktie på 0,51 dollar, og indtægter på sammenlagt 1,26 mia. dollar ifølge Bloomberg. Jefferies falder marginalt op til åbningen.

BIOTEKSELSKAB I VILDT KURSSPRING

Vilde udsving er der til gengæld i biotekselskabet Epizyme, der ligger 60 pct. højere i 1,53 dollar i det amerikanske formarked. Det sker oven på et købstilbud fra franske Ipsen.

Ipsen byder 1,45 dollar per aktie. Hertil kommer, at aktionærerne kan modtage ekstra 1 dollar per aktie på et senere tidspunkt, hvis salget af et af Epizymes lægemidler til behandling af blodkræft passerer en milepæl på 250 mio. dollar, og hvis midlet opnår en udvidet godkendelse i USA.

Selv falder Ipsen derimod 2,8 pct. på børsen i Paris.

TEKNOLOGIKÆMPER GÅR FREM

Fredag vandt de de teknologitunge sektorer solidt frem med et plus til it på 3,6 pct., til cyklisk forbrug på 3,7 pct. og til kommunikationsservice på 3,9 pct.

Det var Microsoft, som trak mest op i markedet med et plus mandag på 3,4 pct., mens Apple også i it vandt 2,5 pct., ligesom chipkæmpen Nvidia gik frem med 5,6 pct.

Mandag fortsætter de tre aktier frem dog i mere afdæmpet tempo. Microsoft stiger 0,4 pct., Apple ligger 0,8 pct. højere og Nvidia går frem med 1,5 pct.

I Holland har Prosus skabt en kædereaktion og sendt den kinesiske nethandelsbutik JD.coms amerikanske ADR-notering i vejret med 4,4 pct. i det amerikanske formarked.

Det sker, efter at Prosus har meddelt, at det solgt sin aktiepost i JD.com på cirka 4 pct. i løbet af sidste uge. De sidste frasalg blev gennemført fredag.

Prosus oplyser desuden, at det har til hensigt at tynde ud af sin beholdning af aktier i den kinesiske teknologikoncern Tencent for at finansiere et aktietilbagekøbsprogram.

Prosus har aktier i Tencent for 134 mia. dollar. Tencents amerikanske ADR er endnu ikke handlet mandag.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯