USA/tendens: Ledighedstal og olieprishop er i fokus før børsåbningen

Udgivet den 02-04-2020  |  kl. 14:53  |  

En stor stigning i oliepriserne har torsdag været med til at skabe en mere positiv stemning blandt aktieinvestorerne, men en ny rekordhøj opgørelse for antallet af nytilmeldte ledige i USA har fået en del af den optimistiske stemning til at fordufte forud for den amerikanske børsåbning.

I store dele af Europa har torsdagen ellers budt på små stigninger på aktiemarkederne, og tre kvarter før den amerikanske børsåbning går futures for de tre ledende aktieindeks i USA, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, frem med mellem 0,4 og 0,7 pct.

Forud for offentliggørelsen af antallet af nytilmeldte ledige i USA lå de amerikanske aktiefutures ellers med stigninger på mellem 1,5 pct. og 1,7 pct.

De nye tal viste, at 6.648.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Det var dermed markant flere nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 3.763.000 nye ledige.

Oliesektoren står fortsat til at få en god start på handelsdagen torsdag, hvor giganterne Exxon Mobile og Chevron sendes op med henholdsvis 5,3 pct. og 6,1 pct. i formarkedet. Olie- og gassektoren er torsdag også den, der klarer sig bedst i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Torsdag stiger prisen på en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, med 10,6 pct. til 22,46 dollar, men der er fortsat tale om en halvering fra prisniveauet på næsten 47 dollar per tønde for en måned siden.

Stigningerne kommer blandt andet, efter at Kina ifølge Bloomberg News er gået i gang med at købe olie til landets nødlagre, efter at olieprisen den seneste tid er stort set kollapset.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har den amerikanske præsident, Donald Trump, også udtalt, at han forventer, at Saudi-Arabien og Rusland snart vil nå frem til en aftale, som sætter en stopper for den nuværende oliepriskrig.

DE LEDENDE AKTIEINDEKS FALDT TUNGT ONSDAG

Onsdag var stemningen alt andet end positiv på det amerikanske aktiemarked.

Det brede S&P 500-indeks tabte onsdag 4,4 pct., ligesom Dow Jones-indekset og det teknologitunge Nasdaq-indeks begge mistede 4,4 pct.

Aktierne i USA faldt særligt tungt, efter at Donald Trump sent tirsdag advarede om "to meget, meget smertefulde uger" for amerikanerne.

Det skræmte investorerne, som nu ser frem mod yderligere nedlukning i USA, og som ellers de seneste par uger havde løftet aktierne noget op af hullet på baggrund af politikernes økonomiske hjælpepakker og finansiel indsprøjtning i billion-klassen fra USA' centralbank.

Den negative stemning ser dog ud til at være vendt forud for børsåbningen i USA torsdag.

Torsdag kan opmærksomheden også samle den kriseramte amerikanske flyproducent Boeing.

Selskabet har fortalt, at det vil tilbyde en frivillig aftrædelsesaftale til medarbejdere, som vil forlade selskabet. Det vil ske med løn og benefits til de kvalificerede, oplyser selskabet ifølge Bloomberg News.

- Det vil tage tid for flyindustrien at rejse sig efter krisen, udtale topchefen, Dave Calhoun.

Planen er endnu i støbeskeen hos selskabet, som vil give mere information om tre-fire uger.

Boeing-aktien stiger 0,8 pct. i formarkedet.

BOSTON SCIENTIFIC RAMMES AF VIRUSUDBRUD

Det globale udbrud af coronavirus har også ramt den amerikanske medicogigant Boston Scientific i marts, og den negative effekt vil formentligt blive større i årets andet kvartal.

De to første måneder udviklede sig på linje med selskabets egne forventninger, men virusudbruddet har i marts medvirket til et faldende antal af de procedurer, som udføres med Boston Scientifics medicinske produkter.

Derfor står det organiske salg i årets første kvartal samlet set til at falde mellem 2 og 3 pct., viser foreløbige tal, som det amerikanske selskab har offentliggjort torsdag.

Boston Scientific har sat gang i en række tiltag for at skære omkostninger fra. Det indebærer blandt andet, at selskabet forsøger at mindske produktionsomkostningerne, sænker lønningerne til ledelsen og bestyrelsen og forkorter arbejdsugen midlertidigt for en række ansatte.

Aktien stiger 0,2 pct. forud for børsåbningen i USA.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder