USA/tendens: Nye stigninger i sigte drevet af Oracles opmuntrende regnskab

Udgivet den 10-09-2024  |  kl. 14:49  |  

De amerikanske aktier ligger tirsdag til at fortsætte de positive takter efter et opløftende regnskab fra softwareselskabet Oracle samt forud for onsdagens vigtige inflationsopgørelse.

Futuren for det brede S&P 500-indeks samt det teknologitunge Nasdaq-indeks stiger begge med 0,2 pct., mens Dow Jones-futuren ligger uændret.

S&P 500-indekset steg mandag 1,2 pct. I sidste uge tabte hovedindekset 4,2 pct., hvilket var den dårligste start på september ifølge data, der går tilbage til 1953, skriver Bloomberg News.

Både Dow Jones og Nasdaq vandt begge også frem med 1,2 pct. mandag.

Blandt de store teknologiselskaber var plusser på 3,5 pct. for Nvidia, 2,3 pct. for Amazon og 2,6 pct. for Tesla med til at drive fremgangen mandag.

SPÆNDING OM POLITIK OG RENTER

Markedsstemningen er lidt til den forsigtige side, da investorerne forsøger at balancere frygten for en amerikansk recession med sandsynligheden for en blød landing for verdens største økonomi.

Bekymringerne går efter fredagens halvsvage jobrapport også på, at den amerikanske centralbank er kommet for sent i gang med sin rentenedsættelsescyklus.

Den politiske risko er også stor i øjeblikket, da den tidligere præsident Donald Trump natten til onsdag skal debattere med USA's nuværende vicepræsident, Kamala Harris, i kampen om at blive landets næste præsident.

- Vi er nødt til at se, hvad der rent faktisk udspiller sig og vil have mulighed for at påvirke markederne, siger Grace Peters, investeringsstrategichef hos JPMorgan, til Bloomberg TV.

- Vi vil holde øje med toldafgifter, handelspolitik og skatter.

ORACLE BELØNNES FOR FORTSAT CLOUD-FREMGANG

Aktien i Oracle stiger 8,3 pct. til 151,49 dollar i tirsdagens formarked efter et bedre end ventet regnskab for første kvartal, hvor AI-drevet efterspørgsel har været med til at booste softwareselskabets cloud-forrenting.

Finanshuset Morgan Stanley har efterfølgende hævet sit kursmål for aktien til 145 dollar fra 125 dollar, idet der henvises til, at de vigtige poster i softwarekoncernens regnskab viser positive takter efter skuffelsen i seneste regnskab, da bookingvæksten tager til igen.

Blandt de store teknologiselskaber ligger Apple-aktien med et fald på 1 pct. i formarkedet, efter at EU-Domstolen tirsdag har afgjort, at iPhone-producenten nu skal til lommerne og betale knap 97 mia. kr. tilbage til Irland.

Bankaktierne ligger med fremgang tirsdag efter rygter om, at en forøgelse af myndighedernes kapitalkrav vil være mindre end ventet.

De største amerikanske banker står over for en forøgelse på 9 pct. i kapitalkravene, hvor den oprindelige plan fra den amerikanske centralbank, den amerikanske bankgarantifond, FDIC, og finansministeriet lød på 19 pct.

I formarkedet løftes Wells Fargo med 3,2 pct., JPMorgan med 1,4 pct. og Bank of America med 1,6 pct.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder