USA/tendens: Tegn på svage stigninger - Tiktok kan blive blokeret

Udgivet den 18-09-2020  |  kl. 14:55  |  

De amerikanske aktiemarkeder viser fredag små tegn på forbedringer oven på torsdagens fald. Da den amerikanske centralbank, Federal Reserve, tidligere på ugen bekræftede, at der ikke er nye stimuli på vej fra bankens side, sætter investorerne nu deres lid til Kongressen.

Her pågår der stadig forhandlinger mellem Demokraterne og Republikanerne om en ny hjælpepakke, men de to sider er stadig ikke nået til enighed. Præsident Donald Trump har dog lagt pres på, da han onsdag meldte ud, at han gerne så "højere tal", end hvad der er blevet spillet ud indtil videre.

Trump er yderligere i investorernes søgelys, da hans administration ifølge Reuters planlægger at blokere for downloads af de to kinesiske apps Tiktok og Wechat på søndag.

Efter torsdagens fald ligger de amerikanske markeder til små stigninger, hvor futures for det brede S&P 500-indeks stiger med 0,2 pct., men det teknologitunge Nasdaq-indeks indikeres op med 0,5 pct.

De svagt positive takter har dog ikke bidt sig fast i futures for Dow Jones, der ligger til et fald på 0,2 pct.

USA VIL BLOKERE FOR KINESISKE APPS

Fra på søndag vil det ikke længere være muligt for amerikanske brugere at downloade de to populære apps Tiktok og Wechat. Det skriver Reuters.

Fællesnævneren for de to apps er, at de begge stammer fra Kina, som USA har beskyldt for at benytte dataene til at overvåge brugerne.

Det betyder samtidig, at Tiktoks ejer, Bytedance, skal skynde sig gevaldigt med at få en aftale på plads med en amerikansk virksomhed om en ny selskabskonstruktion, der tilgodeser de amerikanske bekymringer.

Softwareproducenten Oracle har været nævnt som den mulige køber, og ifølge Wall Street Journal har Bytedance accepteret et købstilbud på appen. Det skal dog godkendes af Donald Trump, og med en deadline på søndag skal de to selskaber reagere hurtigt.

Det sender aktien på Oracle ned i formarkedet med 1,1 pct.

TESLA FÅR POSITIVT ANALYTIKERNYT

Uden nogen regnskabstal at reagere på hæfter markedsdeltagerne sig i stedet ved en række kursmålsjusteringer og anbefalingsændringer til flere selskaber.

Tesla-aktien indikeres op i formarkedet 4,8 pct., efter at analysehuset Piper Sandler har løftet sit kursmål til 515 dollar fra 480 dollar. Ændringen kommer på baggrund af, at Piper Sandler har set nærmere på Teslas energisegment, som de ser en stor efterspørgsel på.

Omvendt skidt går det for Beyond Meat, der producerer plantebaseret "kød". Her har JP Morgan nedgraderet sin anbefaling af aktien til "underweight" fra "neutral.

Finanshuset ser aktiekursen som værende for høj, da rivalen Impossible Food har vundet markedsandele fra Beyond Meat, samt at restauranter forventes at tøve med at indføre nye ting til deres menukort under coronakrisen.

Beyond Meat-aktien falder 5,2 pct. i formarkedet før markedets åbning.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder