USA/tendens: Trenden fra Taiwan ventes at vende negativ stime

Udgivet den 18-04-2024  |  kl. 14:21  |  

Inspireret af ikke mindst et overskud hos taiwanske TSMC, som er verdens største producent af halvledere og leverandør til store amerikanske teknologiselskaber som Apple og Nvidia, synes de amerikanske aktiehandlere torsdag at have sat for at vende fire dages negativ udvikling på børserne i New York i positiv retning.

Futures for de tre store amerikanske aktieindeks handles frem mod amerikansk børsåbning med plusser på 0,2-0,3 pct. efter tilbagegang onsdag på 0,6 pct. for det brede S&P 500-indeks, på 1,2 pct. for det teknologidominerede Nasdaq og på 0,1 pct. for de tunge aktiers Dow Jones-indeks.

For S&P 500-indekset var der tale om fjerde handelsdag i træk med fald motiveret af stadigt mere skuffende udsigter for tidspunktet og størrelsen af de ventede amerikanske rentesænkninger.

TENDENSEN FRA TAIWAN

Men torsdag har optimisme drevet af forventninger til regnskaberne fra de store selskaber vendt stemningen. Især for de store teknologiselskaber, som kan relatere sig til regnskabet fra taiwanske TSNC.

Halvlederproducenten sikrede sig for årets tre første måneder den første fremgang i overskuddet i et år, skriver Bloomberg News.

TSMC omsatte i første kvartal for 592,64 mia. taiwanske dollar. Det svarer til lige over 128 mia. kr. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet 583,46 mia. taiwanske dollar, og driftsresultatet voksede i første kvartal 7,7 pct. til 249,02 mia. taiwanske dollar mod ventet 240,87 mia. taiwanske dollar.

I sidste uge meddelte TSMC, at væksten i salget er i højeste niveau siden 2022. Det indikerer ifølge Bloomberg News, at TSMC's vækst i stigende grad kommer fra en accelererende interesse i chips til kunstig intelligens, hvilket opvejer for den haltende interesse for chips til smartphones.

Regnskabet ventes at påvirke handlen med de store amerikanske teknologiselskaber som Advanced Micro Devices, Nvidia og Micron Tecknology positivt. De stiger 0,5-1,7 i formarkedet frem mod børsåbningen.

VENTER REGNSKAB FRA NETFLIX

Derudover ventes der torsdag opmærksomhed til streamingtjenesten Netflix, som fremlægger regnskab efter amerikansk børslukning. I formarkedet taber aktien 0,4 pct.

Alcoa, kom med regnskab onsdag efter amerikansk børslukketid og steg 3,2 pct. i eftermarkedet. Aluminiumsproducenten realiserede i årets første tre måneder en omsætning på 2,60 mia. dollar, mens der ifølge Bloomberg News var ventet en omsætning på 2,55 mia. dollar. Det justerede driftsoverskud, EBITDA, blev samtidig på 132 mio. dollar mod konsensus på 113 mio. dollar.

I formarkedet stiger Alcoa 2,7 pct.

Også kasinoselskabet Las Vegas Sands kan vente opmærksomhed efter et regnskab for første kvartal, der ikke helt tilfredsstiller investorerne. Det er operationen i Macao, der skuffer. Og det kan vare ved at stykke tid endnu, da renoveringer her trækker ud, oplyser Las Vegas Sands, som taber 3,5 pct. i formarkedet.

Den altid opmærksomhedsskabende skabende aktie i Trump Media & Technologi falder i formarkedet 2,2 pct. efter at et plus på 15,6 pct. onsdag gav en pause i en ellers trist udvikling for aktien siden slutningen af marts.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder