USA/tendens: Udsigt til rød start - Target straffes for nedjustering

Udgivet den 18-05-2022  |  kl. 14:57  |  

Der er udsigt til en negativ åbning, når de amerikanske investorer begynder dagens handel onsdag.

Futures for de tre ledende amerikanske indeks - S&P 550, Dow Jones og Nasdaq - ligger med fald på 0,7-1,2 pct. en halv time før åbningen.

- Det ser ud til, at centralbankchefen Jerome Powell indtil videre holder fast i rentestigninger på 50 basispoint stigninger for de næste par møder ... han afviser dog ikke fuldstændigt muligheden for 75 basispoints stigninger om et par måneder, hvis inflationen ikke falder, forklarer Charalambos Pissouros, der er analysechef hos JFD Group til Reuters.

Derfor er analysechefen ikke overbevist om, at man "med sikkerhed kan sige, at det seneste opsving i aktier er starten på en bullish vending. Han vil betragte de nuværende stigninger som korrektioner.

Det brede S&P 500-indeks steg tirsdag 2 pct., mens Nasdaq blev sendt op med 2,8 pct. og Dow Jones steg 1,3 pct.

Der er nyt fra flere selskaber.

TARGET FÅR TÆSK

Den amerikanske varehuskæde Target nedjusterer forventningerne til 2022/23 i forbindelse med sit regnskab for første kvartal, der har sendt aktien markant ned i formarkedet.

Selskabet er ramt af stigende omkostninger, og ledelsen erkender, at det næppe er et problem, der går i sig selv lige foreløbig.

Target venter nu en driftsmargin på omkring 6 pct. i år mod tidligere mindst 8 pct.

Og nedjusteringerne huer bestemt ikke investorerne. Aktien dratter over knap 24 pct. i formarkedet til 163,68 dollar.

Investorerne blev ellers til dels advaret tirsdag, hvor også varehuskæden Walmart nedjusterede sine forventninger med henvisning til stigende omkostninger. Meldingen blev tirsdag takseret til et fald på 11 pct. - den største nedtur for Walmart på en enkelt børsdag siden 1987.

Onsdag falder Walmart yderligere 1,7 pct. i formarkedet onsdag til 129,34 dollar.

LAVPRISSELSKAB BEDRE END VENTET

TJX , der står bag flere lavpriskæder som TJ Maxx og Marshalls i USA, har trods et værre end ventet regnskab i første kvartal af 2022/23 medvind i det amerikanske formarked.

Nettosalget voksede i første kvartal af den forskudte regnskabsperiode med 13 pct. til 11,41 mia. dollar. Det er var ifølge analytikerestimater indsamlet af Bloomberg News ventet en omsætning 11,6 mia. dollar. Det justerede resultat per aktie lød i første kvartal på 0,68 dollar.

For hele regnskabsåret 2022/23 ser TJX et justeret resultat per aktie lige under analytikerkonsensus på 3,21 dollar per aktie.

Aktien stiger 5 pct. til 59 dollar.

ANALOG DEVICES LEVERER BEDRE END VENTET

Analog Devices indikeres 1,9 pct. højere i det amerikanske formarked i 167 dollar, efter at mikrochipproducenten har leveret en bedre end ventet omsætnings- og indtjeningsudvikling i det forskudte andet kvartal.

Omsætningen er i andet kvartal landet på 2,97 mia. dollar, hvilket er over analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 2,84 mia. dollar.

Den justerede driftsmargin er landet på 50,3 pct., hvor analytikerne kun ventede 46,9 pct.

Også indtjeningen er bedre end ventet, idet den justeret og målt per aktie er steget mere end 50 pct. til 2,40 dollar fra 1,54 dollar. Her ventede analytikerne 2,11 dollar.

For tredje kvartal ventes en omsætning på 2,95-3,15 mia. dollar mod ventet 2,89 mia. dollar og en justeret indtjening per aktie på 2,32-2,52 dollar mod ventet 2,17 dollar.

LOWES'SRAMT AF SKIDT FORÅRSVEJR

Den amerikanske byggemarkedskæde Lowe's var negativt påvirket af koldt forårsvejr, der afholdt kunderne fra at komme i gang med boligforbedringerne. Det var dog luret af analytikerne, og derfor landede regnskabet i det store hele som ventet.

Det fremgår af onsdagens regnskab for første kvartal.

Nettoomsætningen faldt i første kvartal 3 pct. sammenlignet med samme kvartal sidste år og endte på 23,7 mia. dollar. Her var ventet 23,8 mia. dollar ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg.

Indtjeningen per aktie landede på 3,51 dollar mod ventet 3,23 dollar. Samme periode sidste år lød overskuddet per aktie på 3,21 dollar.

Aktien falder 4,5 pct. i formarkedet til 185,26 dollar.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯