Valuta: Dollar bliver holdt nede af Fed og hollandsk valg

Udgivet den 16-03-2017  |  kl. 15:52  |  

Dollar blev natten til torsdag handlet til det laveste niveau i flere uger over for euro - og torsdag eftermiddag hænger det svækkede niveau ved.

Årsagen til dollarens bratte svækkelse var den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der onsdag aften hævede renten som ventet, men samtidig undlod at komme med aggressive planer om at øge tempoet i de pengepolitiske stramninger.

Euro bliver samtidig løftet af det hollandske parlamentsvalg, hvor lederen af det højreorienterede Frihedspartiet, Geert Wilders, led et nederlag til den siddende premierminister, Mark Rutte.

Der blev inden valget spekuleret i, om Wilders ville vinde flere stemmer end forudsagt af meningsmålingerne, da målingerne ikke var i stand til at opsnappe hverken Donald Trumps sejr i det amerikanske præsidentvalg eller briternes ønske om at forlade EU.

- Det hollandske valg var i overensstemmelse med meningsmålingerne, og Fed har leveret en renteforhøjelse, men i den mest dueagtige form, siger Kamal Sharma, der er valutastrateg ved Bank of America, til Reuters.

- I sidste ende bliver den nærmeste fremtid domineret af risici forbundet med det franske valg, så vi ser stadig sandsynlighed for, at euro vil blev handlet lavere på vej mod valgene, fortsætter han.

Det franske præsidentvalgs første runde bliver afholdt 23. april.

I nattetimerne blev euro handlet til 1,0746 dollar - det var det højeste niveau for euro siden den 7. februar. Torsdag eftermiddag koster euro 1,0742 dollar mod 1,0630 dollar onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
10:25:01

 
0,00%
 
10:25:01

 
0,02%
 
10:25:01

 
0,00%
 
10:25:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder