Valuta: Dollar holder niveau efter Powell-udtalelser

Udgivet den 17-04-2024  |  kl. 06:32  |  

Dollar ligger onsdag morgen næsten uændret efter en rolig tirsdag aften, hvor udtalelser af den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, ikke gav anledning til de store forskydninger.

Dollarindekset, der vægter den amerikanske valuta over for euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger onsdag morgen i 106,29 mod 106,25 tirsdag eftermiddag.

Det vil formentlig tage længere tid, før den amerikanske centralbanks ledelse har tillid til, at inflationen vedvarende er på vej ned mod bankens mål om en kerneinflation på 2,0 pct. om året, og derfor er det passende at lade pengepolitikken virke i længere tid.

Det sagde Jerome Powell , formand for Federal Reserve, tirsdag i en samtale med chefen for den canadiske centralbank, Tiff Macklem.

- De seneste data har tydeligvis ikke givet os større tillid og indikerer i stedet, at det sandsynligvis vil tage længere tid end forventet at opnå denne tillid, sagde Jerome Powell tirsdag og tilføjede, at banken kan holde renterne på det nuværende niveau i 5,25-5,50 pct., "så længe det er nødvendigt".

Handlere venter ifølge Reuters nu 41 basispoint i rentenedsættelser i USA i 2024, hvilket er markant mindre end de 160 basispoint, der var ventet i starten af året.

- Powell og andre Fed-medlemmer holder fast i, at rentesænkningerne er blevet udskudt snarere end opgivet, hvilket fortsat giver investorerne tryghed, siger Ben Bennett, som er investeringsstrateg hos Legal And General Investment Management til Reuters.

Euro koster 1,0628 dollar mod 1,0632 dollar tirsdag eftermiddag, mens dollar handles til 154,65 yen mod 154,60 tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder