Valuta: Dollar holder styrken mod euro grundet coronausikkerhed

Udgivet den 23-09-2020  |  kl. 13:50  |  

På trods af fortsat positiv stemning på aktiemarkederne præger nervøsiteten om det stigende antal smittede med coronavirus i Europa fortsat valutamarkedet.

Her styrkes den amerikanske dollar således onsdag, hvor investorerne fortsat jager sikker havn, men også lukker nogle af hullerne fra den klare styrkelse af euro henover foråret og sommeren.

I Australien og New Zealand er der onsdag svækkelser af de respektive valutaer grundet forventninger om en endnu mere lempelig tilgang fra centralbankerne i de to lande.

- Nogle folk satser på mere dollarstyrkelse over for euro, som ser overvurderet ud. Billedet i Europa har fuldstændig ændret sig, fordi den økonomiske genrejsning er i dødvande, og der er en anden bølge af virusset, siger Masafumi Yamamoto, der er chefvalutastrateg hos Mizuho Securities i Tokyo, til nyhedsbureauet Reuters.

En euro koster onsdag eftermiddag 1,1705 dollar - stort set samme niveau som ved dansk lukketid tirsdag - mod 1,1840 dollar per euro ved udgangen af sidste uge, der var præget af flere restriktioner i mange europæiske lande.

Samtidig svækkes den australske dollar og den newzealandske dollar klart, fordi markedet spekulerer i, at de to landes centralbanker er på vej med flere lempelser.

Onsdag eftermiddag skal man betale 0,7131 dollar for en australsk dollar. Det skal sammenlignes med en pris på 0,7176 amerikanske dollar per australsk ved dansk lukketid tirsdag.

Den newzealandske dollar koster onsdag 0,6593 amerikansk dollar mod 0,6640 dollar tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder