Valuta: Dollar rammer laveste niveau i tæt ved tre måneder

Udgivet den 28-11-2023  |  kl. 15:21  |  

Den amerikanske dollar har tirsdag ramt det laveste niveau over for en stribe andre store valutaer i tre måneder, da handlere er fortsat med at afvikle lange dollarpositioner før denne uges inflationstal for USA og euroområdet.

Dollarindekset, der vægter den amerikanske valuta mod euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger tirsdag eftermiddag i 103,11.

Det er et knurhår over bunden nået tidligere tirsdag i 103,07, der er det laveste niveau siden 31. august.

Indekset er på vej mod en svækkelse på mere end 3 pct. i november, hvilket er den dårligste månedlige udvikling i et år.

- Markederne har ønsket at komme foran det næste store tema - monetære lempelser, bedre betingelser for risikoaktiver og en svagere dollar - men som vi har set her til morgen, er det begyndt at løbe tør for damp, siger Simon Harvey, valutaanalysechef hos Monex Europe, ifølge Reuters.

- På kortere sigt holder vi øje med den generelle stemning på markederne - den store handel i denne måned har været eksponering mod aktier sammen med salg af dollar - og så disse psykologiske niveauer - euroen er stødt mod 1,0960 dollar, og hver gang den den seneste uge er støt på det niveau, er angrebsforsøget blevet forpurret, fortsætter han.

I krydset mellem euro og dollar koster den fælleseuropæiske valuta tirsdag eftermiddag 1,0953 dollar mod 1,0933 dollar mandag eftermiddag.

Valutahandlerne kigger nu frem mod torsdagens PCE-kernedeflator, der er den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål, for at få bekræftelse af, at inflationen i verdens største økonomi er på vej ned.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Forex❯