Valuta: Dollar styrkes af vigende tiltro til amerikansk rentereduktin og kinesiske stimuli

Udgivet den 16-10-2024  |  kl. 06:32  |  

Den amerikanske dollar styrkes fortsat onsdag morgen, hvor en kombination af stigende skepsis over for effekten af de kinesiske stimuli kombineret med en stigende tiltro til, at den amerikanske centralbanks rentenedsættelser vil vise sig at blive gradvise presser de andre store valutaer tilbage.

Dollarindekset, der vægter dollar over for euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger onsdag morgen ved 5.30-tiden i 103,20 mod 103,13 tirsdag eftermiddag.

Dermed er dollar styrket ikke mindre end 3 pct. på indeksniveau siden slutningen af september.

Troen på, at de kinesiske stimuli vil få effekt er ved at smuldre og det rammer de nærmeste handelspartnere, hvor newzealandske og australske dollar står i første række.

- Der er bestemt opbygget skepsis over for Kinas reelle forpligtelse til den form for finanspolitisk støtte, der ville blive set som virkelig rendyrket, og det trækker de australske og newzealandske valutaer ned i indeværende uge, siger chefstrateg Ray Attrill fra hos National. Australien Bank i Sydney til Reuters.

De kinesiske aktier faldt kraftigt tirsdag, efter tilnærmelsesvis vanvittige stigninger drevet af håb om stimuli, som Beijing dog endnu ikke har ført ud i livet.

Lørdag oplyste det kinesiske finansministerium, at den offentlige låntagningen vil blive øget uden dog at sige hvornår eller med hvor meget.

Myndighederne holder en pressekonference torsdag for at oplyse om at fremme en "stabil og sund" udvikling af ejendomssektoren.

Og mens skepsissen om de kinesiske tiltag vokser, ser investorerne en stigende sandsynlighed for, at de indregnede amerikanske rentenedsættelser vil lade vente på sig.

De seneste økonomiske data har indikeret en modstandsdygtig økonomi kombineret med lidt højere niveau af inflation end forventet i september, hvilket får markedsdeltagerne til at reducere satsningen på aggressive rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Markedet indregner i øjeblikket 94 pct. sandsynlighed for en 25 basispoints reduktion på næste møde i centralbankens pengepolitiske udvalg 7. november, mens 6 pct. ser en uændret rente, ifølge CME Groups FedWatch.

For blot en måned siden så markedet 27 pct. sandsynlighed for en stor reduktion på 50 basispoint.

Længe inden da vil Den Europæiske Centralbank beslutte den pengepolitiske bane, da banken torsdag ventes at foretage en rentenedsættelse på 25 basispoint.

Euro ligger onsdag morgen i 1,0893 dollar mod 1,0903 dollar tirsdag eftermiddag, og pund koster 1,3074 dollar mod 1,3093 dollar tirsdag.

Dollar koster samtidig 149,04 yen mod 149,23 yen tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯