Valuta: Dollar styrket i forventning om stigende renter efter Trump-attentant

Udgivet den 15-07-2024  |  kl. 06:22  |  

Amerikanske dollar åbner stærkere mandag i kølvandet på attentatforsøget på tidligere præsident Donald Trump.

Den styrkede dollar skyldes usikkerheden, der øges af frygten for politisk vold, der introducerer et helt nyt niveau af potentiel ustabilitet.

Handelen er relativ tynd i Asien, da det japanske er lukket for en lokal helligdag. Dermed er der ingen handel med de amerikanske statsobligationer i Tokyo, der ellers ville være retningsgivende for valutakursudviklingen.

Dollarindekset, der vejer den amerikanske valuta over for euro, den japanske yen, det britiske pund, den canadiske dollar, schweizerfranc og den svenske krone, ligger mandag morgen i 104,26 mod 104,05 ved 17-tiden fredag eftermiddag og mod 104,96 sidste mandag.

- Markedsreaktionen på en ny Trump-periode som præsident har været præget af en stærkere amerikansk dollar og en stejlere rentekurve for amerikanske statsobligationer, så vi vil muligvis komme til at se det i den kommende uge, hvis odds for hans valg vurderes at være blevet yderligere forbedret af det her, siger porteføljemanager Rong Ren Goh fra Eastspring Investments i Singapore til Reuters.

Hvis Trump vælges til præsident forventer markedsanalytikere en strammere handelspolitik, mindre regulering og løsere klimapolitik foruden en forlængelse af de selskabs- og personskattelettelser, der udløber næste år.

Det øger bekymringer om en forøgelse af det i forvejen enorme budgetunderskud.

Den japanske helligdag har lagt låg over handlen med amerikansk T-bonds i Asien, men renterne ventes at stige, når handel begynder senere på dagen.

Højere amerikanske renter presser japanske yen, der elles var styrket markant efter en formodent intervention fra de japanske myndigheders side i slutningen af sidste uge.

Meldinger om at finansministeriet i Tokyo ifølge data fra Bank of Japan har brugt 22 mia. dollar på opkøb af yen torsdag, giver endnu en understregning af viljen til at støtte den kriseramte japanske valuta.

Mandagens japanske helligdag vurderes at kunne skabe ideelle betingelser for myndighederne til at slå ti igen grundet den tynde likviditet, får markedsdeltagerne til at være yderst påpasselige.

- For at få mere "effekt for pengene" virker valutaintervention under forhold med lav likviditet eller lige efter offentliggørelsen af bløde amerikanske økonomiske data som et fornuftigt træk. Det indgreb, der blev udført i foråret, indikerede, at finansministeriet er særdeles parat til at handle uden for Tokyos normale åbningstid, siger chefstrategi Jane Foley fra Rabobank ifølge Reuters.

Dollar koster mandag morgen 158,05 yen mod 157,72 yen fredag eftermiddag.

Euro ligger samtidig i 1,0892 dollar mod 1,0909 dollar fredag eftermiddag, mens pund koster 1,2970 dollar mod 1,2989 dollar fredag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder