Valuta: Dollar svækkes af stilstand i forhandlinger om ny hjælpepakke

Udgivet den 12-08-2020  |  kl. 15:13  |  

Den amerikanske dollar sætter sig lidt onsdag eftermiddag efter stilstand i de politiske forhandlinger om en hjælpepakke til den amerikanske økonomi.

Dollar-spotindekset er faldet en smule til 93,46 fra 93,52 tirsdag eftermiddag, og dermed holder valutaen sig fortsat over det toårige lavpunkt i 92,495 i torsdags.

Investorerne holder øje med tegn på, at den politiske splid om en hjælpepakke til den pandemiramte økonomi kan overvindes.

- Hvis der ikke snart er fremgang i forhandlingerne, så vil centralbankens bekymringer før eller siden sandsynligvis få indflydelse på dollar, skriver valutaanalytikere hos Commerzbank i et notat ifølge Reuters.

Den amerikanske valuta har de seneste dage været understøttet af håb om økonomisk genopretning og stigende renter.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg tirsdag med godt 5 basispoint til 0,63 pct., og onsdag fortsætter stigningen, hvor den tiårige T-bond handles med en rente på 0,68 pct.

De stigende renter har baggrund i både håbet om et bredere og dybere funderet amerikansk opsving i økonomien, samt onsdagens amerikanske auktion over statsobligationer for ikke mindre end 38 mia. dollar.

Euro koster onsdag eftermiddag 1,1785 dollar mod 1,1765 dollar tirsdag eftermiddag, og dollar ligger sideløbende i 106,95 yen per dollar mod 106,45 yen tirsdag.

Det britiske pund har tabt højde med et fald til 1,3027 dollar mod 1,3085 dollar tirsdag eftermiddag. Det kommer efter en historisk deroute i andet kvartal, hvor det britiske bruttonationalprodukt (BNP) bragede ned med 20,4 pct.

Der var dog også lidt positivt at spore i BNP-tallene, idet tallene for juni bød på en fremgang på 8,7 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder