Valuta: Dollar svækket - laveste niveau i flere år

Udgivet den 03-12-2020  |  kl. 06:32  |  

Den amerikanske dollar ligger torsdag morgen svækket mod euro omkring det laveste niveau i to-et-halvt år.

Investorerne har flyttet interessen over mod mere risikofyldte alternative til den relativt sikre dollar i forventning om mere stimuli til den amerikanske økonomi og positive effekter af vaccinationer.

Torsdag morgen skal der 1,2118 dollar til at købe en euro mod 1,2078 dollar onsdag eftermiddag - det svageste niveau siden april 2018 ifølge Reuters. Der skal samtidig 104,97 yen til at købe en dollar mod 104,58 dollar.

- Målet for dollar mod euro skal være toppen i februar 2018 på 1,2555 dollar, vurderer chefstrateg Daisuke Uno i Sumitomo Mitsui Bank overfor Reuters.

Selvom Republikanere og Demokrater fortsat ikke er nået til enighed om en stor hjælpepakke i USA, så er der tegn på, at et forslag om, at et forslag om en hjælpepakke på 908 mia. dollar så småt kan samle enighed.

Storbritannien godkendte onsdag corona-vaccinen fra Pfizer og Biontech og optimismen derfra hjalp med at styrke euro, selvom der er forventninger om, at Den Europæiske Centralbank vil udvide sin støtte til den europæiske økonomi på sit møde i næste uge.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder