Valuta: Dollarfald efter indregnet inflationsfrygt

Udgivet den 14-04-2021  |  kl. 06:32  |  

Den amerikanske dollar er svækket til det laveste niveau i flere uger, efter at en stigning i de amerikanske forbrugerpriser ikke udløste bredere frygt for en acceleration af inflationen. Også den amerikanske centralbanks hjælpeforanstaltninger sendte de amerikanske renter nedad.

Dollar ligger i 108,91 yen sammenlignet med 109,20 yen tirsdag eftermiddag, og den amerikanske valuta har været natten til onsdag været nede i 108,80 yen, hvilket er det laveste niveau i tre uger og cirka 2 pct. under etårs toppen fra slutningen af marts.

Euro ligger onsdag morgen i 1,1959 dollar mod 1,1927 dollar tirsdag eftermiddag, og dermed er den fælleseuropæiske valuta steget til det højeste niveau siden midten af marts, idet valutaen har forlænget opturen fra det laveste niveau i fem måneder i 1,1704 dollar sat den 31. marts.

De amerikanske forbrugerpriser steg i marts med 0,6 pct. i forhold til måneden forinden, hvilket er den største stigning siden august 2012.

- Det er ventet, at inflationen vil accelerere i april-til-juni-kvartalet. Selvom det seneste tal var lidt stærkere end ventet, så var det ikke fuldstændig uventet, siger Masafumi Yamamoto, chefvalutastrateg hos Mizuho Securities, til Reuters.

Spekulationer om, at højere inflation kan få den amerikanske centralbank, Federal Reserve, til at reducere sine kvantitative lempelser og lave renter tidligere end lovet, har været en stor drivkraft for den amerikanske dollar i første kvartal.

- Det ser ud til at markederne allerede har prissat en økonomisk normalisering, da de amerikanske renter er steget betydeligt, hvor den femårige rente næsten nåede 1 pct. på et tidspunkt, udtaler MInori Uchida, chefvalutastrateg hos MUFG Bank, til Reuters.

Britiske pund koster onsdag morgen 1,3769 dollar mod 1,3731 dollar tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder