Valuta: Dollarsvækkelse fortsætter efter kommentarer fra Jerome Powell

Udgivet den 03-07-2024  |  kl. 13:08  |  

Den amerikanske dollar svækkes onsdag, hvor markedet fortsat er mærket af bløde kommentarer fra den amerikanske centralbankchef Jerome Powell.

De kom tirsdag, hvor en opadgående trend for dollar dermed også blev brudt.

Dollarindekset, der vægter dollar over for euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger onsdag i 105,61 mod 105,74 tirsdag eftermiddag og 106,05, da indekset toppede tirsdag middag.

Jerome Powell vurderede, at amerikansk økonomi er "på vej tilbage i disinflationær retning".

Og selv om han samtidig slog fast, at Federal Reserve ikke har travlt med at sænke renten, da økonomien fortsat er solid, fik det de amerikanske obligationsrenter til at vende den tunge ende nedad.

- Den amerikanske økonomi er stærk, og arbejdsmarkedet er stærkt, og derfor har vi muligheden for at tage os god tid og gøre det rigtigt, lød det fra Powell.

Kommentarerne var nok til at få investorerne til at ignorere en overraskende stigning i antallet af ledige stillinger i USA i form af JOLTS-rapporten. Onsdag får investorerne igen nyt om arbejdsmarkedet, når ADP-rapporten sendes ud, og fredag er det den afgørende officielle arbejdsmarkedsrapport, der bliver offentliggjort.

Euro koster onsdag middag 1,0760 dollar mod 1,0743 dollar tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder