Valuta: Euro i laveste niveau mod dollar i 20 år på recessionsfrygt

Udgivet den 05-07-2022  |  kl. 13:31  |  

Stigende gaspriser har tirsdag skubbet til frygten for recession i Europa. Det svækker euro til det svageste niveau over for den amerikanske dollar i 20 år.

En euro koster over middag 1,0295 dollar mod 1,0424 dollar mandag ved dansk børslukketid.

Det er ikke kun over for euro, at dollar styrkes. Dollar-indekset, der vægter den amerikanske valuta over for en række større valutaer, stiger tirsdag til 106,140 fra 105,195 mandag eftermiddag.

Blandt de svækkede valutaer er den japanske yen, som handles nær det svageste niveau over for dollar i 24 år, og den norske kr., der svækkes af en strejke blandt landets offshore-arbejdere.

De europæiske naturgaspriser er tirsdag steget 17 pct. Det øger risikoen for en europæisk recession, vurderer MUFG's markedsanalytiker Derek Halpenny.

- Det vil fortsætte med at være meget svært for euro at tage til i styrke på betydelig vis med en forværring i energisituationen og markant stigende risici for den økonomiske vækst, skriver han i en analyse ifølge Reuters.

Humøret i eurozonen er yderligere forværret af, at den tyske centralbankschef Joachim Nagel har kritiseret Den Europæiske Centralbanks plan, der har til formål at beskytte økonomiske svage EU-lande fra de kommende renteløft.

Centralbanken i Australien har natten til tirsdag hævet sin rente med 50 basispoint. Lige meget hjælper det dog, og valutaen svækkes tirsdag eftermiddag over for flere valutaer, heriblandt dollar.

En australsk dollar rækker således til 0,6784 amerikanske mod 0,6854 dollar mandag eftermiddag.

Den norske kr. svækkes samtidig af offshore-strejken, og en dollar rækker således tirsdag til 9,9670 norske kr. mod 9,846 norske kr. mandag klokken 17.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Forex❯