Valuta: Ny japansk premierminister ventes at holde markedet stabilt

Udgivet den 14-09-2020  |  kl. 13:39  |  

Den nye japanske premierminister er fundet efter den fratrædende. Det bliver Yoshihide Suga, der på onsdag kommer til at afløse Shinzo Abe.

Den vished styrker den japanske møntfod, yen, overfor dollar mandag middag. Det vurderes nemlig, at den nye premierminister med stor sandsynlighed vil videreføre den økonomiske linje, hans forgænger har lagt. Suga har været Abes højre hånd og kabinetsektretær.

- Med Suga får verdens tredjestørste økonomi kontinuitet. Han har været med til at eksekvere Abenomics, og har sagt at han agter at videreføre Abenomics, konstaterer Bjørn Tangaa Sillemann, analytiker i Danske Bank, i et notat.

Blandt andet har Suga sagt, at han ikke agter at sætte momsen yderligere op de kommende ti år, konstaterer Danske Bank-analytikeren. Og den nye premierminister har i øvrigt for nylig erklæret sig tilhænger af centralbankens pengepolitik.

- Det står i en hvis grad i kontrast til en af hans modkandidater, Shigeru Ishiba, som tidligere har udtalt sig kritisk om især bankens tilstedeværelse på aktiemarkedet. Men her kan markedet altså ånde lettet op. Valget af Suga kommer ikke til at betyde en opstramning af pengepolitikken og dermed heller ikke en stærkere yen, vurderer Bjørn Tangaa Sillemann.

Mandag middag koster en dollar 105,98 yen mod 106,20 yen fredag eftermiddag.

Pund har genvundet lidt terræn mandag morgen, men ligger fortsat tæt på det laveste niveau siden maj over for euro tynget af frygt for et hårdt brexit.

En euro står mandag i 0,9223 pund mod 0,9255 pund fredag eftermiddag og mindre end 0,90 pund for bare en uge siden.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder