Valuta: Pres fra stigende renter sender dollar på fortsat himmelflugt

Udgivet den 23-10-2024  |  kl. 06:32  |  

Amerikanske dollar fortsætter styrkelsen onsdag morgen, mens investorerne justerer forventningerne til gradvise reduktioner af den amerikanske rente, der står i skyggen af det tætte og uforudsigelige resultat af præsidentvalget om to uger.

Det presser japanske yen tilbage til et tre måneders lavpunkt.

Dollarindekset, der vægter dollar over for euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger onsdag morgen ved 5.30-tiden i 104,17 mod 104,02 tirsdag eftermiddag.

Dollar er nu styrket konstant gradvist igennem tre uger efter at have bundet i 100,15 på indeksniveau i slutningen af september, hvor de aggressive forventninger til rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, var på sit højeste.

Siden er forventningerne falmet markant, da en række overraskende positive økonomiske data fra verdens største økonomi har fået analytikerne til at rulle deres respektive forudsigelser markant tilbage.

Markedet ser nu en sandsynlighed for en moderat rentenedsættelse på 25 basispoint på godt 90 pct. i starten af november, efterfulgt af en rimelig risiko for at Federal Reserve stopper reduktioner resten af året.

For en måned siden var tale om 50 pct. sandsynlighed for en reduktion på 50 basispoint om et par uger efterfulgt af en stor forventning til endnu en reduktion på 25 basispoint i december ifølge CME Fedwatch.

De stærke økonomiske data har løftet statspapirrenterne markant, og den toneangivende tiårige T-bond forrentes nu med godt 4,22 pct. mod 3,70 pct. i starten af måneden.

Samtidig er den korte toårige rente blæst op fra 3,57 pct. til 4,06 pct.

PRÆSIDENTVALGET PRESSER RENTEN OP

Med til at presse renterne op er muligheden for at tidligere præsident Donald Trump løber med sejren ved præsidentvalget om mindre end to uger.

Investorerne vejer risikoen for en republikansk sejr, der i vid udstrækning forventes at være det mest understøttende valgscenarie for dollar.

Men der er god grund til at være yderst forsigtig, idet en frisk Reuters/Ipsos-måling giver den demokratiske amerikanske vicepræsident Kamala Harris et marginalt forspring på 46 pct. mod 43 pct. til Trump.

- Vi vil måske se en smule tilbagetrækning af den stærke dollar og høje rente, hvis markederne prissætter en Harris-sejr, da hendes politik anses for at være mindre inflationær, siger analytiker Matt Simpson fra City Index ifølge Reuters.

Forude venter den amerikanske centralbanks kvartalsvise evaluering af de regionale økonomiske forhold i publikationen Beige Book.

Den seneste udgivelse pegede på aftagende økonomisk vækst med isolerede lommer af styrke, og det mønster vil sandsynligvis blive gentaget i dagens rapport. Men en opadgående overraskelse virker mere sandsynlig, da de seneste data har overgået prognoserne.

JAPANSKE YEN PÅ TRE MÅNEDERS SVAGESTE NIVEAU

De stigende amerikanske statsobligationsrenter presser yen, som er sunket ned til et tre måneders lavpunkt ikke langt fra 152 yen per dollar.

Den japanske valuta er yderst følsom over for renteforskellen i de respektive obligationsrenter, hvortil kommer usikkerheden omkring det japanske parlamentsvalg på søndag.

De seneste meningsmålinger peger på, at det regerende liberale demokratiske parti kan miste sit flertal med koalitionspartneren Komeito.

Risikoen for en minoritetskoalitionsregering øger udsigten til politisk ustabilitet, der komplicerer Bank of Japans forsøg på at mindske afhængigheden af pengepolitiske stimuli gennem en normalisering af pengepolitikken.

Dollar koster onsdag morgen 151,76 yen mod 150,98 yen tirsdag eftermiddag.

Euro ligger samtidig i 1,0796 dollar mod 1,0810 dollar tirsdag eftermiddag, og pund koster 1,2982 dollar mod 1,2976 dollar tirsdag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder

11:08 Qualcomm-aktie dykker efter britisk partner dropper aftale
11:01 Thule topper i Europa efter analytikerros for flot regnskab
10:41 DSV's topchef ser ikke amerikansk præsidentvalg ændre på forretningsmodellen
10:12 Lundbeck opdaterer langsigtet prognose før kapitalmarkedsdag og annoncerer nedskrivning
09:47 Ringkjøbing Landbobank sendes op efter oppræcisering efter stærkt kvartal
09:33 Ringkjøbing LB's topchef: Private banking-kunder opvejer tilbageholdende privatkunder
09:28 Aktier/åbning: Højere åbning - NNIT straffet for nedjustering
09:21 Torm får sænket kursmål og anbefaling hos Pareto
09:09 Obligationer/åbning: Uændret åbning frem mod tillidstal og ECB-taler
09:01 Carlsberg-rivalen Heineken kommer med skuffende tal for væksten i ølvolumenerne
08:44 Aktier/tendens: Udsigt til let negativ åbning
08:40 Embla Medical får hævet kursmålet til 41 kr. fra 36,40 kr. hos Nordea
08:05 DSV's luft- og sødivision leverede lidt bedre end ventet indtjening
07:48 Råvarer: Olieprisen falder på grund af større amerikanske råolielagre
07:19 Svenske banker gør forventninger til skamme i tredje kvartal
07:17 Obligationer/tendens: Nok svagt stigende rente frem mod tillidstal og ECB-taler
06:50 Novo Nordisk anmoder FDA om forbud mod hjemmeblandede kopier af Ozempic
06:41 Asien: Politisk usikkerhed får investorer til at holde sig tilbage
06:34 Det japanske metroselskab Tokyo Metro stiger 45 pct. på første noteringsdag i Tokyo
06:34 McDonald's kædet sammen med E. coli-udbrud - aktien styrtdykker