Valuta: Pund i defensiven på frygt for brexit-sammenbrud

Udgivet den 09-10-2019  |  kl. 06:32  |  

Pund er i defensiven onsdag morgen, efter at den britiske valuta tirsdag ramte det laveste niveau i mere end en måned, oven på meldinger om at forhandlingerne mellem Storbritannien og EU om brexit er tæt på at bryde sammen.

Det er lækkede oplysninger fra Downing Street om en telefonsamtale mellem Tysklands kansler, Angela Merkel, og Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, som presser valutaen.

Heri skulle Merkel angiveligt have fortalt Johnson, at en aftale synes "overvældende usandsynlig".

Dermed er resultatet om Storbritanniens exit fra EU omgæret af endnu større usikkerhed, og pund reagerede da også med et drop på 0,5 pct. til det laveste niveau siden begyndelsen af september.

En dollarsvækkelse i kølvandet af indførelse af amerikanske visum-restriktioner for kinesiske embedsmænd har dog lagt begrænsninger på yderligere fald i den britiske valuta.

De amerikanske visum-restriktioner truer med at køre de allerede ømtålelige handelsforhandlinger af sporet, og med den seneste amerikanske sortlistning af kinesiske firmaer synes spændingerne mellem USA og Kina at intensiveres.

- Spændingerne vil mindst fortsætte til udgangen af året. Der vil strømme et virvar af gode og dårlige nyheder ud resten af året, men samlet set med en overordnet negativ tone, vurderer analytikler Imre Speizer fra Westpac i Auckland over for Reuters.

Amerikanske og kinesiske handelsforhandlere mødes i disse dage i Washington forud for drøftelser på højt niveau, der involverer den kinesiske vicepremierminister, Liu He, den amerikanske handelsrepræsentant, Robert Lighthizer, og finansminister Steven Mnuchin torsdag.

Håbet om, at samtalerne leverer et gennembrud, kan ligge på et meget lille sted, efter at en kinesisk diplomat har indikeret, at Kina gerne vil have en aftale, men at det ikke kan være et "nulsums-spil".

Samtidig går Trumps administrationen ifølge velinformerede kilder videre med planer om begrænsninger på kapitalstrømme til Kina.

Pund koster onsdag morgen 1,2220 dollar mod 1,2215 dollar tirsdag eftermiddag.

Euro koster onsdag morgen 1,0965 dollar mod 1,0960 dollar tirsdag eftermiddag, og dollar koster 107,20 yen mod 107,00 yen tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder