Valuta: Relativt stærk dollar i afdæmpet marked

Udgivet den 08-04-2024  |  kl. 06:32  |  

Ugen starter stille på valutamarkedet mandag, hvor dollar fastholder den relativt stærke position uden dog at vise tegn på styrkelse trods fredagens solide arbejdsmarkedsrapport.

Rapporten har givet anledning til bred opgang i renterne uden den meget effekt i valutamarkedet, hvor investorerne i stedet afventer ugens forbrugerprisrapport fra USA.

Dollarindekset, der vejer den amerikanske valuta over for euro, japanske yen, pund sterling, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger mandag morgen i 104,31 mod 104,41 ved 17-tiden fredag eftermiddag og mod 104,49 for en uge siden.

Den amerikanske forbrugerprisrapport for marts onsdag er yderst vigtig, efter at fredagens arbejdsmarkedsrapport overraskede alt og alle med en suveræn jobskabelse langt over det ventede niveau.

Og da inflation og arbejdsmarked er de to elementer i den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, pengepolitiske mandat, er det nu prisudviklingen, der optager økonomer og analytikere.

Det stramme arbejdsmarked og de begrænsede fremskridt med hensyn til inflationsfald i de sidste par måneder har forstærket opfattelsen hos medlemmerne af centralbankens pengepolitiske udvalg inklusive centralbankchef Jerome Powell om, at der er masser af råderum til at være "tålmodige" i beslutningsprocessen omkring, hvornår renten skal sænkes.

- I mangel af en klar besked fra Federal Reserves medlemmer har markederne fokuseret på de seneste data, hvor tre på hinanden følgende overraskelser på arbejdsmarkedet og to forbrugerpris-overraskelser har gjort det meget vanskeligt for investorer at inddiskontere en køligere økonomi og rentenedsættelser, skriver analytikere fra Morgan Stanley i et notat ifølge Reuters.

Så forbrugerprisindekset for marts er nøglen til, at markedsdeltagere kan evaluere, om de faktorer, der fik inflationen til at accelerere mere end forventet i begyndelsen af året, er aftagende.

De amerikanske renter blev fredag skubbet yderligere op, og i den korte ende af kurven ramte den toårige rente, som afspejler forventningerne til rentebevægelser, det højeste niveau siden december med 4,77 pct.

Sideløbende reducerede markedet sandsynligheden for en rentenedsættelse i juni til 50 pct. fra 66 pct. dagen inden jobrapporten ifølge CME's Fedwatch.

Forude venter også mødet i Den Europæiske Centralbank, ECB, på torsdag, som vil være en af de vigtigste økonomiske markører for de store globale valutaer i denne uge.

Som udgangspunkt forventes ECB at fastholde renten og muligvis forstærke det verbale oplæg til en nedsættelse i juni. Men mens ECB synes mere og mere overbevist om, at inflationen er på vej tilbage til 2 pct.-målet, har banken været vag, når det gælder vurderingen af yderligere lempelser.

I Japan presser den relative dollarstyrke yen tilbage, mens de japanske myndigheder med stigende skingre stemmen forsøger at italesætte en styrkelse af den japanske valuta - hidtil uden held.

Dollar koster mandag morgen 151,71 yen mod 151,53 yen fredag eftermiddag.

Euro ligger samtidig i 1,0842 dollar mod 1,0818 dollar fredag eftermiddag, og pund koster 1,2637 dollar mod 1,2615 dollar fredag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder

18:00 Europa/aktier: Første månedlige fald i et halvt år presset af bilgiganter
17:23 Tirsdagens obligationer: Rentestigning frem mod rentemøde i USA
17:07 Tirsdagens aktier: Novo og Zealand trukket frem af amerikansk konkurrent
16:59 Novo-rival ser salgsvæksten accelerere i andet halvår
16:36 Novo-rival ser salgsvæksten accelerere i andet halvår
16:27 Fransk luksusgigant overvejer salg af Marc Jacobs
16:11 Ambu får løftet kursmålet hos Carnegie
16:03 Carlsberg-topchef: Muligheden for flere prisstigninger er ved at være begrænsede
15:47 USA/åbning: Rentemøde trykker stemning på endnu en stor regnskabsdag
15:47 ECB's Holzmann fraråder rentesænkninger i både juni og juli
15:44 Carlsberg-topchef: Muligheden for flere prisstigninger er ved at være begrænsede
14:44 Valuta: Japansk regering intervenerede ifølge BoJ-data mandag
14:18 USA/tendens: Lettere nervøsitet frem mod Fed-møde trods positive regnskaber
13:30 Europa/aktier: Bilgiganter tynger markedet til første månedlige fald i et halvt år
13:21 Eli Lillys opjustering gøder for positive tal fra Novo spår Sydbank-analytiker
13:17 Novo nyder godt af rivals opjustering - begge aktier sendes højt til vejrs
11:45 Aktier/middag: Mærsk trækker C25 ned efter Svitzer-udskillelse - GN trækkes op af rival
11:42 Schouw opjusterer driftsforventninger efter stærk udvikling i BioMar
11:42 Økonom ser lavere renter i Europa til juni trods inflationstal med streg i regningen
11:30 Schouw Q1: Stærk udvikling i BioMar udløser opjustering på driften