Velliv fyrer topchef efter uforenlige dispositioner i privat opsparing

Udgivet den 01-05-2023  |  kl. 13:34  |  

Pensionskassen Velliv har skilt sig af med sin administrerende direktør, Steen Michael Erichsen.

Det fremgår af en meddelelse mandag morgen.

Afskedigelsen er en konsekvens af, at Steen Michael Erichsen har "foretaget en disposition i forhold til sin private opsparing, som ikke er forenelig med stillingen."

- Det er med beklagelse, at vi må sige farvel til Steen Michael Erichsen. Steen Michael har i sine 15 år som administrerende direktør været med til at drive en kolossal udvikling. Velliv er således fire gange på fem år udnævnt som årets pensionsselskab - blandt andet i kraft af høj vækst, lave omkostninger og gode langsigtede afkast. Den store indsats kvitterer vi for og ønsker Steen Michael Erichsen det bedste fremover, siger Anne Broeng, der er bestyrelsesforkvinde for Velliv, i meddelelsen.

Morten Møller, der er kommerciel direktør hos Velliv, vil blive konstitueret direktør, indtil der er en afløser på plads.

Den private handling, som mandag har ført til fyringen Steen Michael Erichsen, har hverken påvirket kunder eller medarbejdere i Velliv, fortæller Anne Broeng til Finans. Handlingen har heller ikke ført til politianmeldelse.

- Men vi har selvfølgelig orienteret Finanstilsynet, som man jo skal, når der er tale om CEO-sager i en stor finansiel virksomhed, siger forkvinden.

Anne Broeng afviser over for Finanswatch at uddybe, nøjagtigt hvilken privat handling der ligger til grund for fyringen. Hun forklarer dog, at bestyrelsen har arbejdet "super hurtigt", fra den blev bekendt med dispositionen.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Seneste nyheder