Vestas-aktien presset af kinesiske møller på vej til Europa

Udgivet den 03-07-2024  |  kl. 14:59  |  
Arkiv: Foto

Vestas-aktien er under pres onsdag - og det skyldes nyheden om, at vindmølleselskabets kinesiske konkurrent Mingyang Smart Energy er på vej ind i Europa.

Det vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, overfor MarketWire.

Det er den tyske vindparkudvikler Luxcare, der har annonceret underskrivelsen af en aftale med kineserne som foretrukne leverandør af 16 møller på 18 megawatt, eller i alt 288 megawatt, til Waterkant-projektet i Nordsøen.

- Kina i dag fylder halvdelen af det globale vindmøllemarked, men flere projektudviklere har allerede været ude og afvise, at de vil bruge kinesiske møller, siger Jacob Pedersen.

- Og vi ved jo ikke, hvordan de kinesiske møller vil se ud om 10, 15, 20 år, som vi gør for de vestlige vindmølleleverandører. Så det er det kæmpe sats at entrere med de kinesiske møller, siger han.

Men at Kina er på vej til Europa, skaber usikkerhed i markedet, fastslår aktieanalysechefen.

Vindmøllemarkedet kan blive genstand for en undersøgelse om statsstøtte som den, EU-Kommissionen allerede har lavet på markedet for elbiler. Den resulterede i, at EU har varslet told på kinesiske elbiler i juni på op til 38,1 pct. på kinesiske elbiler.

Det vil blive lagt oveni en eksisterende told på 10 pct. for alle bilproducenter uden for EU. Tolden er kommet, efter at kommissionen har undersøgt omfanget af konkurrenceforvridende statsstøtte til kinesiske elbiler.

- Såvidt jeg ved er der sat en EU-undersøgelse af de kinesiske vindmølleproducenter og eventuel statsstøtte i gang som på markedet for elbiler, hvis ikke politikerne eller projektudviklerne selv siger fra, siger Jacob Pedersen. Endnu er der ikke noget resultat af den undersøgelse.

Vestas falder 2,4 pct. onsdag eftermiddag til 156,20 kr.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder