Vestas lancerer cirkulær køreplan - skal nå nul-affalds møller i 2040

Udgivet den 13-10-2021  |  kl. 08:24  |  
Arkiv: Foto

Vestas har lanceret en ny cirkulær køreplan, der beskriver et omfattende sæt forpligtelser til at blive implementeret på tværs af værdikæden for at fremskynde rejsen til at nå nul-affaldsmøller inden 2040.

Det skriver Vestas i en meddelelse onsdag morgen.

Vestas sigter mod at udvikle den første fuldt ud cirkulære vindmølle, der er i stand til at holde alle vindmøllens materialer i omløb på tværs af værdikæden længere end nogensinde før.

- At fjerne affald fra møllens livscyklus er afhængig af at opbygge en fuldt cirkulær værdikæde , siger Lisa Ekstrand, bæredygtighedschef hos Vestas, der fortsætter:

- For at lykkes med denne rejse er det afgørende for branchens ledere at bygge modne veje mod cirkulæritet og sikre, at disse er fuldt ud adopteret på tværs af deres værdikæder, da dette vil bidrage til at pleje den teknologiske innovation, materialemængde og interessentsamarbejde, der er nødvendigt for at udvikle en industri-bred cirkulær økonomi.

I den nye køreplan øges ambitionsniveauet fra sidste års meddelelse ved at tilføje forpligtelsen om at øge materialeffektiviteten med 90 pct., opnå 100 pct. rotorgenanvendelighed og reducere affald fra forsyningskæden med 50 pct. i 2030, skriver Vestas.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder