Vestas sænker forventninger til drift i 2021 og giver bud på 2022 -NY2

Udgivet den 26-01-2022  |  kl. 08:22  |  
Arkiv: Foto

Vestas sænker selskabets forventninger til 2021, der nu ventes at give en lavere driftsmargin end tidligere.

Vindmølleproducenten ser en EBIT-margin før særlige poster på 3 pct., mens der som følge af den seneste nedjustering i november var ventet 4 pct.

Den oprindelige forventning, der blev givet fra årets start, lød på 6-8 pct.

Analytikerne havde forudset 4,1 pct., viser konsensus blandt 16 analytikere, som Vestas har indsamlet 18. november.

- Dette reflekterer forsinkelser i installationen af nogle af onshoreprojekterne, kombineret med øget inflation i omkostninger. De samme faktorer fortsatte også med at påvirke garantihensættelserne i fjerde kvartal 2021 med øgede omkostninger til reparationer og opgraderinger i forbindelse med eksisterende sager. Niveauet af garantihensættelser for helåret 2021 steg følgelig til 4,4 pct. af omsætningen, skriver Vestas i opdateringen.

De foreløbige tal viser desuden, at omsætningen skal lande på 15,6 mia. euro for året, der skal ses i forhold til selskabets egne forventninger om 15,5-16,5 mia. euro.

Analytikerne havde ventet en omsætning 16 mia. euro, viser konsensus indsamlet af Vestas i november.

De totale investeringer står til at løbe op i 813 mio. euro, hvilket skal ses i forhold til en forventning om under 1000 mio. euro.

GIVER BUD PÅ 2022

Vestas giver samtidig forventninger for 2022, hvor omsætningen ventes at blive 15-16,5 mia. euro. Til sammenligning havde analytikerne estimeret, at forventningen ville lyde på 16,6 mia. euro, viser data indsamlet af Bloomberg.

EBIT-margin før særlige poster ventes at lande mellem 0 og 4 pct. Analytikerne havde forudset 4,7 pct., viser konsensus blandt 16 analytikere, som Vestas har indsamlet 18. november.

- Den ustabilitet i forsyningskæden som pandemien har forårsaget, og som har ført til øgede omkostninger til transport og logistik, forventes at fortsætte med at påvirke vindenergiindustrien i hele 2022. Derudover forventer Vestas at opleve en øget påvirkning fra prisinflation på råmaterialer, vindmøllekomponenter og energipriser, skriver Vestas.

De totale investeringer ventes at beløbe sig til ca. 1000 mio. euro.

Selskabet understreger, at der er større usikkerhed end normalt forbundet med forudsigelserne.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Profit warning❯  Shares❯