Vestas / Suzlon steg 11 pct. på løse meldinger om gældsaftale

Udgivet den 27-11-2012  |  kl. 14:01  |  

Den indiske Vestas-konkurrent Suzlon lukkede tirsdag med en solid kursfremgang på 11 pct. til 17,10 rupees på meldingerne om, at vindmølleproducenten angiveligt er nået til enig med sine låntagere om en omstrukturering af selskabets gældsposter.

Et konsortium af 20 forskellige banker anledt af State Bank of India er angiveligt gået med til en omstrukturering af vindmølleproducentens gældsposter, udtalte en anonym repræsentant fra Suzlon i løbet af tirsdagen, ifølge flere lokale medier. Tidligere havde der været omfattende spekulationer om det i markedet, hvor eksempelvis den indiske udgave af CNBC-TV18 rapporterede om det her til morgen, hvor tv-kanalen henviste til en rapport udarbejdet af Reuters. Rygterne i markedet går på, at låntagerne er gået med til, at Suzlon kan omstrukturere en samlet gæld på 2 mia. dollar, mens tilbagebetalingsperioden nu lyder på otte år. Konsortiet af banker har ikke officielt godkendt omstruktureringsplanerne for gældsposterne hos Suzlon, som i øvrigt ikke omfatter selskabets obligationslån.

- Køberne kom tilbage til handlen med aktierne i Suzlon på rygterne om en accepteret omstrukturering af selskabets gældsposter, men en del af fremgangen i aktien skyldes formentlig også short covering, hvilket kan have været medvirkende til at støtte op omkring aktien yderligere, vurderede chefanalytiker Milan Bavishi hos Inventure Growth & Securities over for Bloomberg News.

Udgivet af: Aktiefokus

Seneste nyheder