Vestas/Sydbank: GE-regnskab ikke godt - onshore-prognose kan give håb

Udgivet den 24-01-2023  |  kl. 13:39  |  
Arkiv: Foto

Vestas-aktien har fået vind i sejlene tirsdag efter regnskabet fra General Electric.

Generelt ser regnskabet for vindmølleforretningen, Renewable Energy, dog ikke godt ud, vurderer Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, over for MarketWire.

- Igen leverer man et meget stort underskud i Renewables-divisionen. Vi kan ikke se præcis, hvor meget, der skyldes vindforretningen, men der er noget, der tyder på i deres kommentarer, at havde det kun været vindforretningen, så havde det nok set endnu værre ud, siger Jacob Pedersen.

Siemens Gamesa var i sidste uge ude at nedjustere og tage et gigantisk tab på vindmølleforretningen og tingene er heller ikke blevet væsentligt bedre hos General Electric, fremhæver Sydbanks aktieanalysechef.

- Indtrykket er, at Vestas' to store vestlige konkurrenter, er massivt hårdere ramt end Vestas af dårlig indtjening, siger Jacob Pedersen, der pointerer, at de to selskaber har tabt styrtende med penge de seneste to tre år.

Både Siemens Gamesa og General Electric er voldsomt pressede på indtjening, og derfor har de ifølge aktieanalysechefen endnu mere brug for, at priserne stiger i sektoren, end Vestas har.

For 2023 venter General Electric Vernova, der kommer til at huse Renewables-divisionen, en forbedring for landvindmølleforretningen, men det er ifølge Jacob Pedersen dog langt fra sikkert, at det betyder positiv indtjening efter at Renewable Energy-divisionen leverede et underskud på 2,2 mia. dollar i 2022.

Vestas-aktien har vendt et mindre minus til en fremgang for dagen på 1,4 pct. i 205,70 kr. mod 201,40 kr. umiddelbart før regnskabets offentliggørelse.

Det eneste, Jacob Pedersen umiddelbart kan se understøtte lysten til at købe Vestas-aktier, er, at General Electric skriver, at landvind bliver bedre, hvilket mestendels vil omhandle USA, vurderer analytikeren.

- Det er et vidnesbyrd om, at tingene bliver bedre i det kommende år på et for Vestas' så vigtigt marked som det amerikanske. Det vil være en ting, som vil kunne forklare stigningen, siger Jacob Pedersen, der dog pointerer, at det kan være svært at vurdere, hvad baggrunden for forventningerne er.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯