Vestas/Sydbank: Ny MHI Vestas-ordre vidner om ledende position -NY

Udgivet den 11-02-2019  |  kl. 13:34  |  
Arkiv: Foto

Det er et stort skulderklap til MHI Vestas, at producenten af offshorevindmøller har vundet sin første ordre fra den spanske energiudvikler Iberdrola.

Sådan lyder det fra Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, oven på nyheden om MHI Vestas' betingede ordre på 476 megawatt (MW) til det tyske Baltic Eagle-projekt, som Iberdrola står bag.

- Det er jo en kæmpestor energiudvikler, som har været i seng med Siemens Gamesa igennem mange år.

- Netop derfor synes jeg også, at det er et vidnesbyrd om, at MHI Vestas har muskler på det her marked, som vi slet ikke har set fuldt ud endnu. Når man kan gå ind og trække en ny og meget spændende storkunde, som traditionelt har bestilt spansk, så er det fordi, man er med helt fremme i førerfeltet.

- Det er også vigtigt for selskabet i forhold til at skabe den vækst i fremtiden, som kan gøre, at man rigtig tjener penge - og som jo også betyder, at vi skal til at indregne noget værdi fra MHI Vestas i Vestas-aktiekursen, siger Jacob Pedersen.

Da Vestas, som ejer MHI Vestas sammen med Mitsubishi, for nylig offentliggjorde sit regnskab for 2018, viste det det første overskud nogensinde for joint venture-selskabet.

MHI Vestas' nettoresultat endte sidste år helt præcist på 26 mio. euro sammenlignet med et underskud på 100 mio. euro året før, mens omsætningen faldt 3,4 pct. til 1112 mio. euro.

Møllerne, som MHI Vestas skal levere til Iberdrola, ventes at blive leveret og installeret i 2022 og 2023.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder