Virus kan ramme vindinstallationer i Kina med op til 50 pct. i 2020

Udgivet den 17-02-2020  |  kl. 11:48  |  

Produktionsforsinkelser som følge af udbruddet af coronavirus kan medføre en tilbagegang på 10 til 50 pct. i mølleinstallationerne i Kina i 2020 i forhold til tidligere estimater.

Det vurderer konsulentfirmaet Wood Mackenzie ifølge Renews.biz.

Udbruddet af coronavirus har sat fabrikker i stå de seneste uger, og karantænetiltag og rejserestriktioner påvirker den i forvejen stramme forsyningssituation for nøglekomponenter.

Det er ifølge Wood Mackenzie dårligt nyt for nøglemarkeder som Kina og USA, hvor der skal opføres mange projekter op til årets udgang før udløb og nedtrapning af støtteordninger.

Da forsyningssituationen allerede før virusudbruddet var udfordret på nøglekomponenter som vingeblade og hovedlejer, har produktionsforsinkelser allerede reduceret den årlige produktion på disse komponenter med omkring 10 pct., lyder det fra seniorkonsulent Xiaoyang Li fra Wood Mackenzie.

På komponenter uden forudgående flaskehalse, så som generatorer og convertere, mener han, at man burde kunne komme sig over forsinkelser i første kvartal, hvis udbruddet kommer under kontrol inden for de næste få måneder.

I et "i bedste fald"-scenarie forudsætter konsulentfirmaet, at epidemien snart kommer under kontrol, og at produktionen kan komme tilbage i slutningen af marts, men under et mere dystert scenarie kan udbruddet fortsætte med at påvirke forsyningskæden et stykke ind omkring i midten af året.

- Baseret på disse to muligheder estimerer vi, at produktionsforsinkelser på tværs af forsyningskæden vil resultere i en 10 pct. til 50 pct. tilbagegang i 2020-vindinstallationer i Kina sammenlignet med vores prognose fra fjerde kvartal 2019 om installation af 28 gigawatt kapacitet, siger Xiaoyang Li ifølge Renews.biz.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Kina❯ 

Relaterede nyheder