William Demant Q3: Vokser fortsat bredt og mere end markedet

Udgivet den 06-11-2018  |  kl. 08:34  |  

William Demant Holding har fortsat haft god fart i forretningen i andet halvår frem til tirsdag, hvor selskabet har leveret en periodemeddelelse for tredje kvartal, der dækker perioden helt frem til offentliggørelsen.

Derfor skønner selskabet, at det fortsat vokser mere end markedet i det meste af forretningen og dermed tager markedsandele. For hele året fastholdes forventningerne.

- Det glæder mig at se, at vi fortsat leverer betydelig organisk vækst i et stærkt konkurrencepræget marked for høresundhed. Vi møder konkurrencen med innovation, som de seneste måneders betydelige ekspansion af vores produktportefølje i alle høreapparat-brands viser, siger Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos William Demant Holding, i meddelelsen.

Særligt engrossalget af høreapparater, der er den klart største forretningsaktivitet, har fortsat udviklet sig positivt som følge af topproduktet, Oticon Opn, men også lanceringen af en stribe nye produkter i lidt lavere prisklasser, der allerede har været med til at øge stykvæksten.

- Den organiske vækst i høreapparater har været drevet af stærk præstation i engrosforretningen, der som følge af Oticon Opns fortsatte succes og den stærke fremdrift, som Bernafon og Sonic har oplevet, har øget sin markedsandel målt i værdi. Vi ser fortsat øget salg af value-added-produkter og tilbehør som eksempelvis vores genopladelige løsning og Connectclip, skriver William Demant Holding i sin meddelelse.

- For at opretholde vores førende position foretager vi fortsat store investeringer i forskning og udvikling, og for at understøtte vores stykvækst har vi for nyligt lanceret adskillige nye produkter i alle brands, deriblandt i øret-apparater og produktfamilier i Essential-kategorien, der alle er baseret på vores nyeste teknologiplatform, fortsætter selskabet.

LAV DETAILVÆKST

I forretningen for detailsalg af høreapparater har væksten fortsat været afdæmpet og i lavt gear, og det vil formentlig fortsætte året ud, skriver William Demant.

- Vores detailforretning leverer fortsat lav organisk vækst, og til trods for nyligt gennemførte forbedringer i vores amerikanske detailforretning forventes vores samlede detailaktiviteter at levere en organisk vækstrate for hele året på linje med den lave vækstrate i første halvår, fremgår det af meddelelsen.

I forretningen for cochlear-implantater, der hører under den kirurgiske division, Oticon Medical, er der fortsat blevet taget markedsandele efter lanceringen af et nyt produkt, men William Demants beslutning om at nedskalere aktiviteterne på visse markeder med lidt lavere priser har dog trukket lidt ned der, fremgår det af periodemeddelelsen.

- Vi har set en negativ effekt på salget som følge af vores beslutning om at reducere vores aktivitetsniveau på nogle CI-markeder med lavere priser, og det er derfor sandsynligt, at høreimplantater vil generere lavere vækst i andet halvår end i første halvår, hvor den organiske vækst var 9 pct., skriver William Demant Holding.

STÆRK OG BRED VÆKST I SALGET AF DIAGNOSTISKE INSTRUMENTER

I forretningsområdet for diagnostiske instrumenter, hvor William Demant Holding er den klart førende aktør på verdensmarkedet, har væksten igen været i højt gear, og selskabet har atter vundet markedsandele og udbygget førerpositionen.

Det har været tendensen gennem hele året, efter at de foregående år var noget vanskeligere i den del af forretningen.

- Diagnostiske Instrumenter har fortsat det gode momentum fra første halvår og har leveret stærk organisk vækst og øget sin markedsandel. Væksten har været bredt funderet på tværs af brands, produktkategorier og geografiske regioner, skriver William Demant Holding.

For hele 2018 fastholdes forventningerne desuden, så selskabet stadig venter et driftsresultat før renter og skat (EBIT) på 2,65-2,85 mia. kr. eksklusive restruktureringsomkostninger, der stadig ventes at udgøre cirka 120 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Report❯  Shares❯  main text❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,42%
 
23/05/19

 
6,87%
 
23/05/19

 
1,73%
 
23/05/19

 
1,48%
 
23/05/19

 
0,17%
 
23/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder