Zalando dykker 17 pct. efter nedjustering

Udgivet den 24-06-2022  |  kl. 09:35  |  

Zalando dykker 17,3 pct. til 21,11 euro, efter at den tyske onlineforretning for godt en måned efter regnskabet for første kvartal torsdag aften advarede om, at koncernens finansielle udvikling i andet kvartal ikke vil leve op til analytikernes forventning, og samtidig nedjusteres prognosen for hele 2022.

Efterfølgende har finanshuset Citigroup sænket sit kursmål for aktien til 28 euro fra 37 euro med en fastholdt neutralanbefaling.

- Handelsbetingelserne ser ud til at være blevet forværret "betydeligt" i juni efter nogle lovende tegn på forbedret forbrugerefterspørgsel i april og maj, siger analytiker Guido Lucarelli fra Citigroup ifølge Bloomberg News.

T onen i meddelelsen er "temmelig negativ" og giver kun lidt håb om en bedring i andet halvår 2022 og potentielt heller ikke i første halvår 2023, vurderer Citigroups analytiker.

- For andet kvartal 2022 forventer ledelsen, at væksten i bruttovolumen, omsætningsvæksten og justeret EBIT vil være væsentligt under analytikernes estimater, hedder det i meddelelsen fra Zalando.

Den tyske onlineforretning, som markedsfører modetøj og tilbehør, regner nu med en vækst i bruttosalget på sin platform på 5 pct., en vækst i omsætningen på 1,5 pct. og et driftsoverskud på 104 mio. euro.

- Andet kvartal er profitabelt, men svagere end ventet, fastslår selskabet.

I forvejen havde Zalando i forbindelse med sit regnskab for første kvartal præciseret, at årets finansielle resultater ville lægge sig i bunden af koncernens udmeldte intervaller, men nu sænkes prognosen direkte.

- Da selskabet ikke længere antager et opsving i forbrugertilliden på kort sigt, opdaterer det sin guidance for hele året 2022.

Zalando venter nu en vækst i handelsvolumenerne på sin platform på 3-7 pct. til intervallet 14,8-15,3 mia. euro, mens omsætningen ses vokse med 0-3 pct. til 10,4-10,7 mia. euro. Driftsoverskuddet, justeret EBIT, ses lande i 180-260 mio. euro

- De reviderede helårsudsigter indebærer en acceleration af væksten og en væsentlig forbedring af rentabiliteten i andet halvår af 2022 baseret på en igangværende virksomhedsdækkende indsats for at tilpasse tilbuddet til skiftende kunders efterspørgsel og for at drive effektivitet på tværs af alle omkostningslinjer, lyder forbeholdet fra Zalando imidlertid.

Tidligere lød tøjkoncernens prognose på en vækst i bruttosalget i 2022 på 16-23 pct., mens væksten i omsætningen var ventet at blive på 12-19 pct. Driftsoverskuddet var desuden spået til at lande i 430-510 mio. euro.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯