Et marked i følelsernes vold

Udgivet den 18-10-2014  |  kl. 23:26  |  

Vi har i de seneste uger oplevet en markedskorrektion, hvor vi for første gang i lang tid har set markedet i frit fald adskillige dage i træk.
Og efter et længere bullmarked har mange glemt, at disse korrektioner kan/bør indtræffe med jævne mellemrum for at få "renset luften" og ikke mindst for at minde den menige investor om, at der følger en risiko med, når man laver 20-30% i forrentning om året på sin kapital.

Men nu er vi ved at nå til det spændende sted i korrektionen, hvor fårene for alvor skilles fra bukkene. For efter fredagens optur er mange nu begyndt at råbe "opturen fortsætter". Dette kan meget vel være rigtigt, men der er også muligheden for en såkaldt "Bull-trap", hvor markedet stiger, idet visse købere vurderer at "nu kan aktierne ikke blive billigere" og dermed forårsager en prisstigning. Blot for at se de store spillere sælge ud endnu en gang med yderligere fald til følge.

SÃ¥ hvad bliver det? Fortsat optur? Bull-trap?
Jeg har ikke et forkromet svar på spørgsmålet.
Men i videoen her forsøger jeg ud fra mine markedsmodeller og charts at vurdere, hvor langt vi er i korrektionen, og hvad jeg tænker, der kommer til at ske i de kommende uger.

Indtil videre har modellerne tjent os godt, da de spåede en kommende nedtur for 4-5 uger siden. Nu må vi så se, hvor godt de rammer på dette tidspunkt af korrektionen.

God investeringslyst

Hans-Henrik Nielsen
Markettimer.dk

Udgivet af: Hans-Henrik Nielsen