Alm. Brand Bank - Rente- og valutakommentar
NetPosten bringer i samarbejde med Alm. Brand Bank dagens kommentarer til markedet:
Obligationer:
Onsdagens marked var pænt for realkreditobligationerne, som fortsatte med at stige, efter at det var første dag, der blevet handlet uden udtrukne. Specielt 5% obligationerne steg, mens stat-realspændet kørte lidt ud og lå i 8,9 kurspoint sidst på dagen. Det 10-årige rentespænd over for Tyskland sluttede dagen i seks basispoint.
Dagens vigtigste begivenhed var det amerikanske producentprisindeks (PPI). Kerneinflationen (uden fødevarer og olie) steg til 0,4% mod forventet 0,1%. Samtidig steg inflationstallet inkl. fødevarer og olie til 1,0% hvilket var markant højere end markedet havde forventet. Heraf kan konkluderes, at de inflationære takter i USA er for opadgående, hvilket er negativt for obligationsmarkedet. Det europæiske marked reagerede ved at falde og derefter stige til over gårsdagens niveau. Tæt på dansk lukketid korrigeredes det amerikanske marked dog og ligger her til morgen for de 10-årige papirer med en rente på 4.28%, hvilket er syv basispoint op fra tirsdag. Den vigtigste forklaringskomponent for ændringen i PPI var fremstillingssektoren inden for bilindustrien.
Valuta:
Dollaren bliver ved med at stige over for hovedvalutaerne. Her til morgen handler vi omkring 1,2265 (DKK 6,0810) overfor EUR. Vi så stærke inflationstal tal fra USA i går, hvilket gav renterne et skub opad. Dette gav også støtte til dollaren. Senere var en faldende oliepris også med til at støtte dollaren.
GBP steg i går oven på offentliggørelsen af referatet fra det pengepolitiske møde i BoE, som viste at det var en 5-4 afgørelse at ændre renten med 0,25%-point til 4,5%. Yderligere rentenedsættelser i nær fremtid er nu mere uvisse for markedet.
CHF holdt det lidt højere niveau efter kommentaren fra SNB. Nu står så oliepris og det tyske valg som nogle at de emner, der kunne flytte lidt på CHF som flugtvaluta.
Olieprisen faldt med over USD pr. tønde til USD 63,45 på trods af nogle ikke imponerende olielagertal. Markedet tilskriver faldet med, at der i den seneste tid har været købt spekulativt op, og at der nu skulle tages lidt profit.
I Skandinavien blev NOK styrket i går. Årsagerne kan være mange, men spekulationerne går på køb fra russiske interesser i forbindelse med tilbagebetaling af Paris-klubben samt udsigterne til en rød-grøn regering efter valget den 12 september.
SEK stort set uændret med lille melding fra regeringen om at holde/ikke overskride udgiftsloftet på det offentlige budget.
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1184
- næste ›