Forskere: Danmark bør satse på trådløs fremtid

Udgivet den 14-06-2006  |  kl. 11:38  |  

Der er spændende danske fremtidsmuligheder i mobil og trådløs kommunikation, mener en uafhængig styregruppe, der for Forsknings- og Innovationsstyrelsen har gennemført et såkaldt teknologisk fremsyn.

Anbefalingerne præsenteres i dag den 14. juni 2006 på konferencen ’På bølgelængde’ i Frederiksberg Centret. Blandt oplægsholderne er videnskabsminister Helge Sander og Nokia Danmarks Senior Research Manager Karsten Vandrup, der er formand for fremsynets styregruppe.

- Der vil ske markante teknologiske og forretningsmæssige forandringer inden for mobil og trådløs kommunikation i de kommende 5-10 år. Dansk erhvervsliv og dansk forskning har potentialet til at sikre Danmark en placering blandt verdens førende lande på området. Samtidig kan det danske samfund hente væsentlige samfundsøkonomiske gevinster ved at satse på at anvende trådløs teknologi i sundhedssystemet og inden for en række andre sektorer, lyder anbefalingen fra forskningsgruppen.

På dagens konference vil styregruppen kortlægge Danmarks mobile og trådløse udgangspunkt og komme med en række anbefalinger til, hvordan Danmark kan realisere visionerne om at fastholde og udbygge vores mobile og trådløse styrkeposition.

Videnskabsminister Helge Sander ser store perspektiver i fremsynet:

- Danmark har traditionelt haft stærke kompetencer inden for mobil og trådløs kommunikation. Det er samtidig et forretningsområde med mange vidensintensive arbejdspladser og en høj værditilvækst. Derfor skal vi være på forkant med de nye mobile og trådløse muligheder, siger videnskabsminister Helge Sander.




Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder