Unge piger vilde med IT

Udgivet den 27-11-2007  |  kl. 13:25  |  

Gymnasiepiger er vilde med it-branchen, og et partnerskab mellem gymnasier og erhvervsliv er vejen frem. Det viser et pilotprojekt fra Århus.

Gymnasieelever fra Langkær Gymnasium og HF er kommet i praktik hos it-virksomheden Key2Know, og det har affødt positive reaktioner hos elever og erhvervsliv.

- Projektet går ud på, at Langkær som det første gymnasium i Danmark sender sine elever i rigtig virksomhedspraktik. Og det er kun begyndelsen. Langkær har store planer om at udbygge samarbejdet med erhvervslivet i de kommende år, står der i pressemeddelelsen.

Udover at stimulere de unge, skal pilotprojektet også fremskynde deres uddannelses- og erhvervsvalg. For virksomheden Key2Know handler partnerskabet med Langkær Gymnasium og HF således om at tiltrække flere kloge hoveder til it-branchen, som er hårdt ramt af mangel på kvalificeret arbejdskraft.

- Lige som resten af it-branchen har vi hos Key2Know været lidt bekymret over manglen på arbejdskraft i it-branchen. Især fraværet af piger er påfaldende. Derfor er Key2Know gået ind i projektet. Vi har så at sige adopteret de unge for at være med til at bryde nogle fordomme ned, men også for at stimulere især piger til at få øje på – og gerne vælge – en uddannelse inden for it og de efterfølgende jobmuligheder, udtaler administrerende direktør Bo Sejer Frandsen fra Key2Know.


/asb

Udgivet af: NPinvestordk