Valuta: Yen svækket oven på mudret valgresultat - høje renter løfter dollar

Udgivet den 28-10-2024  |  kl. 06:34  |  

Yen er på hælene mandag morgen oven på søndagens japanske parlamentsvalg, hvor udfaldet tegner et alt andet end klart billede.

Regeringskoalitionen bestående af Liberaldemokraterne og partiet Komeito vandt ifølge Reuters 215 pladser og nåede dermed ikke et flertal, som kræver 233 pladser.

Og forude kan derfor vente en periode med usikkerhed og tovtrækkeri for at danne regering - udsigter, som investorerne vurderer kan forsinke politiske tiltag og eventuelle renteforhøjelser fra den japanske centralbank, skriver Reuters.

Japan har allerede haft fire forskellige premierministre på lidt over fire år, og ustabiliteten kan medvirke til forsigtighed i centralbanken, som mødes for at fastsætte renten i denne uge.

- Det er endnu en ting, de skal overveje, når de skal se på økonomien.

- Skal vi have endnu en række premierministre med 10-12 måneders mellemrum? Det ville ikke være godt for yen, siger Bart Wakabayashi, fra State Street til Reuters.

På valutamarkedet ligger dollar styrket i 153,65 yen mod 152,04 yen fredag ved 17-tiden. Det er det svageste niveau for yen siden slutningen af juli.

STIGENDE RENTER

Dollar styrkes samtidig mod euro understøttet af nye rentestigninger på amerikanske statsobligationer.

Også her skal forklaringen til dels findes i det politiske landskab, da rentestigningen ifølge Reuters hænger sammen med, at finansmarkederne i stigende grad forbereder sig på, at den republikanske præsidentkandidat Donald Trump vil vinde det amerikanske præsidentvalg.

Trump har talt for højere toldsatser og lavere skatter, som kan medvirke til at løfte henholdsvis inflationen og den offentlige gæld.

På obligationsmarkedet ligger den tiårige amerikanske rente mandag morgen i 4,28 pct. Det er det højeste niveau siden slutningen af juli.

På valutamarkedet er den amerikanske valuta styrket til 1,0788 dollar for en euro mod 1,0831 dollar fredag morgen.

Samlet har dollar sat kurs mod den største stigning på en enkelt måned i to et halvt år, skriver Reuters. Ved indgangen til oktober gik der 1,1161 dollar på en euro.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder