USA/lukning: Tesla tronede igen i teknologihop - bredt marked dykkede til sidst

Udgivet den 28-10-2024  |  kl. 06:32  |  

Elbilproducenten Tesla var igen i overhalingsbanen fredag, efter at et overbevisende regnskab for tredje kvartal onsdag aften sendte aktien ud i sin største stigning i mere end 11 år i torsdagens handel.

Det var med til at sikre ny fremgang til Nasdaq-indekset, mens fald til særligt finansaktierne sidst på handelsdagen forpurrede fremgangen i det brede marked.

Mandag morgen ser det ud til at tonerne er mere positive. Futureskurserne for de tre ledende amerikanske indeks ligger med stigninger på mellem 0,4 og 0,6 pct.

Torsdag blev der sat en umiddelbar stopper for de rentestigninger, der prægede de første tre handelsdage i ugen, og det gav mulighed for lidt genrejsning til aktierne også.

Renterne i USA er på det seneste steget pænt igen oven på en række pæne nøgletal, der har signaleret, at økonomien fortsat har det godt trods den lange periode med restriktive renter fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Og selv om renterne igen startede lavere fredag, endte de højere, og det var med til at ramme aktierne.

S&P 500-indekset, der længe lå til moderat fremgang, faldt derfor fredag marginale 0,03 pct., mens det teknologitunge Nasdaq-indeks blev løftet med 0,6 pct. Dow Jones-indekset, der som det eneste af de tre faldt torsdag, var igen i bakgear med et dyk på 0,6 pct.

Markedet er også generelt på vej ind i en periode, hvor nervøsitet og mulig volatilitet må forventes, vurderer Deutsche Bank.

- Investorerne er fortsat forsigtige, efterhånden som vi går ind i et par afgørende uger en hel flok regnskaber, den amerikanske arbejdsmarkedsrapport næste fredag og så det amerikanske valg, lyder det ifølge Bloomberg News bankens strateger.

TESLA FORTSATTE FREM EFTER RAKETSTIGNING TORSDAG

Tesla fyldte igen i overskrifterne blandt enkeltaktierne, efter at aktien torsdag blev sendt i vejret med hele 21,9 pct. - den største stigning siden maj 2013.

Det skete oven på onsdagens sene regnskab for tredje kvartal, der trods en let skuffende omsætning bød på et overskud over forventning og stærke forudsigelser om udviklingen i 2025.

Fredag fortsatte elbilaktien frem med 3,4 pct. til 269,25 dollar.

Også teknologikæmpen Apple var i fremdrift trods en nedgradering af anbefalingen hos Keybanc, der har skruet ned til "undervægt" fra det neutrale niveau "sektorvægt".

Det er ifølge Bloomberg News sket med henvisning til en for høj prissætning og urealistiske forventninger til væksten.

Fredag slog den sjældne negative anbefaling fra et børshus dog ikke Apple ud af kurs, og aktien steg med 0,4 pct. til 231,41 dollar.

COLGATE-PALMOLIVE OVERBEVISTE IKKE MED PROGNOSE

Forbrugsvareselskabet Colgate-Palmolive fremlagde fredag tal for tredje kvartal, der var over markedets forventninger, mens et løft af prognosen for resten af året ikke helt kunne følge med konsensus.

Selskabet, der blandt andet laver tandpasta og håndsæbe, realiserede i tredje kvartal et overskud per aktie på 91 cent mod ventet 88 cent blandt analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News, og også omsætningen var højere, end analytikerne havde regnet sig frem til.

Forventningerne til den organiske vækst i 2024 er blevet hævet til 7-8 pct. fra 6-8 pct. Der skal dog mere til at imponere analytikerne, der havde regnet med 7,8 pct., mens midtpunktet for de nye forventninger er en vækst på 7,5 pct.

Aktien faldt med 4,2 pct. til 95,55 dollar.

Noget bedre så det ud for luftfartsselskabet Spirit Airlines, der har indgået en aftale om at sælge 23 fly til GA Telesis. Selskabet får 519 mio. dollar for flyene, der er af typerne A320 og A321 fra franske Airbus.

Aktien steg med 15,5 pct. til 2,80 dollar.

MODESELSKAB I KNÆ EFTER BLOKERET HANDEL

Sløjt så det ud for modeselskabet Capri Holdings, som dykkede med hele 48,9 pct. til 21,26 dollar.

En dommer i USA har stillet sig i vejen for rivalen Tapestrys overtagelse af Capri, og det gjorde ondt på aktien. Tapestry steg omvendt med 13,5 pct. til 50,49 dollar. Det planlagte opkøb havde en værdi af 8,5 mia. dollar.

Handlen kan potentielt også stadig nå at blive til noget, men den er blokeret, indtil de amerikanske handelsmyndigheder, Federal Trade Commission (FTC), laver en grundig undersøgelse af sammenlægningen, som dommeren anså som konkurrenceforvridende.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder