Friedhelm Ost (CDU) opfordrer til udskydelse af ØMUen

Udgivet den 10-06-1997  |  kl. 11:48  |  

Bonn--10. juni--NetPosten--Friedhelm Ost, medlem af CDU og formand for partiets økonomiske komit‚, har sagt at ØMUen bør udskydes hvis Tyskland ikke kan opfylde optagelseskravene, skriver nyhedsbureauet MarketNews.

"Jeg tror ikke, at det vil være en katastrofe, hvis den monetære union bliver forsinket, såfremt Tyskland ikke kan opfylde optagelseskravene. Det er vigtigere at bevare både de finansielle markeders og den almene befolknings tillid til den nye valuta", sagde Friedhelm Ost i et interview med avisen Neue Westfaelische Zeitung, udgivet tirsdag.

Ost, som er kendt som en varm fortaler for punktlig overholdelse af konvergenskriterierne, lod ingen tvivl tilbage om hvordan han mener den tyske regering skal håndtere de gængse budgetproblemer: Ost siger, at overholdelse af stabilitetskriterierne går foran overholdelse af tidsplanen. "Folk ved ikke hvad de skal tro (om ØMUen), hvis man nu lader hånt om stabilitetskriterierne".

"Hvis Tyskland på trods af et budgetunderskud på 3,1 eller 3,2 procent tiltræder ØMUen, kan man ikke nægte medlemskab til Italien, som har et underskud på 3,6 procent (af BNP)", sagde Friedhelm Ost.

Udgivet af: NPinvestordk